Η ανάσταση μίας θαμμένης Ferrari από το 1974

1143587Μια ανακάλυψη που θα ζήλευαν πολλοί, έκαναν παιδιά στην αυλή του σπιτιού τους στο Λος Άντζελες, όταν ξέθαψαν μια μεταλλική πράσινη Ferrari Dino 246 GTS.

Στις έρευνες που ακολούθησαν από τις αστυνομικές Αρχές εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Αυτός ήταν ο Rosendo Cruz από την Αλάμπρα, της Καλιφόρνια. Ο Cruz είχε ήδη καταγγείλει ότι το αυτοκίνητο που αγόρασε το 1974 για περίπου 18.000 δολάρια, του το είχαν κλέψει.

Το πώς αλλά και το γιατί βρέθηκε η κλεμμένη Φεράρι θαμμένη στο κήπο ενός σπιτιού, παρέμενε ένα μυστήριο μέχρι την στιγμή που η αστυνομία βρήκε νέα στοιχεία για τον ιδιοκτήτη της. Τελικά, όπως αποκαλύφθηκε, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου προσέλαβε κλέφτες για να κλέψουν την Φεράρι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει τα χρήματα της ασφάλειας.

Οι άπληστοι κλέφτες, όμως, προφανώς είχαν άλλα σχέδια για το όμορφο αυτοκίνητο. Αντί να το πετάξουν στην θάλασσα όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, το έθαψαν στο χώμα για να επιστρέψουν και να το πάρουν αργότερα, όταν η ιστορία θα είχε ξεχαστεί. Ευτυχώς, το αυτοκίνητο θάφτηκε σε ξηρή άμμο, γεγονός που βοήθησε στο να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση όσο ήταν θαμμένο.

Μετά από δημοπρασία που ακολούθησε, η εν λόγω Φεράρι αγοράστηκε από έναν μηχανικό αυτοκινήτων που δαπάνησε ένα σχετικά μικρό ποσό για την πραγματική της αξία. Ο νέος της ιδιοκτήτης με τις γνώσεις που είχε κατάφερε να διορθώσει τις ζημιές και να την μετατρέψει ξανά σε ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο.