Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ έχει πλεονέκτημα 1,6 μονάδων σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 24,2%, έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία άλλη παράταξη δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό εκλογικής επιρροής. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,2%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτοι κατατάσσονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8%, στην έκτη θέση έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, ενώ στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ με 3,1%.

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης, με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς (49,2%) υπερτερεί κατά 16,2 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα (33%) στη «μάχη» για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Τέλος, η πλειοψηφία των πολιτών (55,5%) ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 41,9% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.