Αναβάλλεται η συνάντηση της Κυριακής με την τρόικα- Αντ΄αυτής “μίνι” Υπουργικό Συμβούλιο

Αναβλήθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή.

Σύμφωνα με το MEGA, η συνάντηση, που αρχικά ήταν να γίνει στις 11 το πρωί, μετά προγραμματίστηκε για τη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση αναβλήθηκε κατόπιν συνεννόησης καθώς κρίθηκε ότι οι δύο πλευρές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τα στοιχεία.

Σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, εν όψει της νέας συνάντησης με την τρόικα, πιθανότατα τη Δευτέρα είχε το βράδυ του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Τα μεγάλα «αγκάθια» της συζήτησης με την τρόικα θα αποτελέσουν το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η τρόικα αυτή τη στιγμή ανεβάζει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ, καθώς και οι πλειστηριασμοί με την τρόικα να ζητεί πλήρη απελευθέρωση και την κυβέρνηση να θέλει την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Επίσης, διαφωνία υπάρχει για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, για τα οποία η ελληνική πλευρά ζητεί να διατηρήσουν τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, ενώ η τρόικα θέλει να εξυπηρετούν μόνο τον ελληνικό στρατό.

Για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η ελληνική πλευρά αναφέρει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει  για την επιτάχυνση των διαδικασιών είναι να ορίσει ένα μέλος του ΤΑΙΠΕΔ σε υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες.

Για τις δομικές αλλαγές, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για την άρση περιορισμών στην άσκηση κλειστών επαγγελμάτων.

Tο οικονομικό επιτελείο και πιθανότατα η ηγεσία των υπουργείων Ανάπτυξης και Εργασίας θα βρίσκονται την Κυριακή στις 10.30 πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου για νέα μαραθώνια σύσκεψη.