Βενιζέλος για Τσίπρα: Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας

«Απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας», «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και «πολιτική αλητεία» προσάπτει με σκληρότατη δήλωσή του στα Νέα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον ομόλογό του του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το «προσκλητήριο» που απηύθυνε ο δεύτερος σε βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος σε συνέντευξή του στην Αυγή.

«Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές καλούνται όχι μόνο να είναι μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πάπα της πολιτικής» χαρακτήρισε δηκτικά στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή τον Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Η κ. Τζάκρη είναι πολύ περισσότερα χρόνια από μένα βουλευτής υφυπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου υπέγραψε όλα τα μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας είναι ‘Παπάς της πολιτικής’ δίνει άφεση αμαρτιών και ορίζει ποιος είναι ο νέος αριστερός και ποιος όχι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν ένας βουλευτής δεν αντέχει, αφήνει την έδρα του και πάει σε ένα άλλο κόμμα αυτό θα ήταν πολύ έντιμο. Αλλιώς παίζεις παιχνίδια με την αστάθεια της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

«Δεν συνεργαζόμαστε με όποιους δεν έχουν σταθερή αντιμνημονιακή πορεία δήλωσε από την πλευρά του στο σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, χωρίς όμως να κάνει σχόλιο για το ενδεχόμενο μεταπήδησης της Θεοδώρας Τζάκρη στο κόμμα του.

Όλη η δήλωση Βενιζέλου:

«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιοι την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδιδακτορικά με το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Τσίπρας – αγωνιζόμενος να αντιμετωπίσει το στρατηγικό του αδιέξοδο και να καλύψει τη γκάφα της πρότασης μομφής – υπερβαίνει τα εσκαμμένα και προσβάλλει ευθέως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους εκλαμβάνει ως ζήτουλες μιας βουλευτικής έδρας, εκφράζοντας την ακατάσχετη αλαζονεία του μικροκομματικού του ‘νεοπλουτισμού’. Δεν καταλαβαίνει προφανώς αυτό που του είπα στη Βουλή: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα – συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα παράταξη.

O λόγος του κ. Τσίπρα είναι άσφαιρος. Υπάρχει όμως και θέμα θεσμικό και ηθικό

»Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σηκώνει τώρα το βάρος της ευθύνης για την οριστική έξοδο της Πατρίδας μας από το Μνημόνιο και την κρίση. Δεν στηρίζει την κυβέρνηση, στηρίζει τον τόπο. Δεν προσχώρησε σε πολιτικές άλλων, εφαρμόζει τη μόνη υπάρχουσα εθνική στρατηγική που πρώτο και αρχικά μόνο του εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, πληρώνοντας δυσανάλογο κόστος στο όνομα της Ιστορίας που βάζει τον καθένα στα πραγματικά και τελικά του μεγέθη. Τι μπορεί να καταλάβει όμως από αυτά ο εκφραστής του δήθεν ριζοσπαστικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού που εκφράζει την ακινησία, το παλιό, τα προνόμια και τον συντηρητισμό της χειρότερης όψης της Μεταπολίτευσης; Τι μπορεί να καταλάβει από αυτά κάποιος που επενδύει πολιτικά στην καταστροφή της χώρας και στεναχωριέται βλέποντας την προοπτική εξόδου από την κρίση; Ο λόγος του κ. Τσίπρα είναι άσφαιρος. Υπάρχει όμως και θέμα θεσμικό και ηθικό ακόμη και όταν δεν υπάρχει θέμα πρακτικό. Από αυτήν και μόνο τη σκοπιά η απάντηση μας είναι: Ντροπή, κύριε Τσίπρα. Η απάντηση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα σας δοθεί επίσημα και κατά πρόσωπο την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδό της με αντικείμενο την προστασία των κοινοβουλευτικών θεσμών και ηθών από νέες μορφές πολιτικής αλητείας».

Πηγή: http://www.skai.gr