Επίσκεψη και συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής

Επίσκεψη και συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου

στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Καλής Ελπίδος κ.Σέργιο και επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα, όπου συζήτησε για αρκετή ώρα με τους ομογενείς μας που μένουν στην περιοχή, περιελάμβανε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Ο κ,Γεροντόπουλος συναντήθηκε αρχικά και κουβέντιασε με τον Σεβασμιότατο θέματα που αφορούν την Αρχιεπισκοπή και το έργο που αυτή επιτελεί όχι μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε άλλα μέρη της Νοτίου Αφρικής και της Αφρικής γενικότερα που ανήκουν στην δικαιοδοσία της.

Στη συνέχεια βρέθηκε στα γραφεία της πολυπληθούς Ελληνικής Κοινότητας του Κέηπ Τάουν, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Νάσος Βαρταλάς με το διοικητικό συμβούλιο και πολλούς συμπατριώτες μας. Τον ξενάγησαν στους χώρους του Ελληνικού σχολείου που λειτουργεί εκεί, στην Ελληνική Ακαδημία Χορού που επίσης βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ενώ συζήτησαν για αρκετή ώρα μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, υπέβαλλαν τα αιτήματα τους, αλλά και τον ευχαρίστησαν γιατί με την επίσκεψη του η Ελλάδα δείχνει πως δεν τους ξεχνάει.
συναντηση2

Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής

Το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από τους Έλληνες ομογενείς Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Κέηπ Τάουν και μίλησε στους συμπατριώτες μας. Αρχικά τον παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος κ.Σέργιος

τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που έχουμε μαζί μας τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ.Κυριάκο Γεροντόπουλο, αρμόδιο για τους απόδημους Έλληνες αλλά και τις Εκκλησίες μας σε όλο τον κόσμο. Συζητήσαμε μαζί του τα θέματα που άπτονται του παρόντος και του μέλλοντος του απόδημου Ελληνισμού στην αφρικανική ήπειρο και ιδιαίτερα στη Νότιο Αφρική. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το ενδιαφέρον που επέδειξε σε όλα τα ζητήματα, είτε αφορούν την εκκλησία μας, είτε τις κοινότητες που έχουμε εδώ. Κύριε Υπουργέ, είστε ο εκπρόσωπος της Μητέρας Πατρίδος, προέρχεστε από το μητροπολιτικό μας κέντρο και όλοι μας νοιώθουμε ικανοποίηση γι’ αυτή την επίσκεψη. Γιατί η Ελλάδα με την παρουσία σας στο Κέηπ Τάουν αλλά και τη Νότιο Αφρική γενικότερα, δείχνει ότι βρίσκεται κοντά μας και δεν μας ξεχνάει”.

συναντηση3

Από την πλευρά του ο κ.Γεροντόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο κ.Σέργιο και απευθυνόμενους παράλληλα στους ομογενείς μας που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, είπε: “Σεβασμιότατε. Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή σας και την φιλοξενία, αλλά και όσα συζητήσαμε μαζί Σεβασμιότατε για θέματα που μας αφορούν. Κάθε φορά που βρίσκομαι με τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αισθάνομαι ότι ξαναγεννιέμαι ως Έλληνας. Γνωρίζω ότι είσαστε οι καλύτεροι εκπρόσωποι του ελληνισμού εδώ στη Νότιο Αφρική. Όπου και αν βρίσκονται οι Έλληνες καταφέρνουν να γίνονται τα πρόσωπα της επικαιρότητας, ως πετυχημένοι επαγγελματίες, πετυχημένοι επιστήμονες, αγαπητοί παντού και πάνω απ’ όλα σωσί με τις οικογένειες σας. Πιστεύω ότι η εκκλησία αποτελεί τον πόλο για όλους τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, γιατί αυτή είναι που τους συγκεντρώνει δίπλα της και στις χαρές και στις λύπες. Διαπίστωσα με πολύ μεγάλη χαρά, ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον Σεβασμιότατο και την κοινότητα μας, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τον ελληνισμό και πάνω απ’ όλα την Χριστιανοσύνη. Η εκκλησία στηρίζει τον ελληνισμό και φυσικά οι Έλληνες βρίσκονται κοντά στην εκκλησία, γιατί αυτά είναι αλληλένδετα”.