Γεροντόπουλος: Επενδύστε στην Ελλάδα, την πύλη για Ευρώπη και Βαλκάνια

Κάλεσμα στους επιχειρηματίες της Νότιας Αφρικής να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος κηρύσσοντας σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου που διοργανώνει το ελληνικό τμήμα της HIP Alliance. Ενός επιχειρηματικού συνδέσμου ισχυρών φορέων της νοτιοαφρικανικής οικονομίας, που τον αποτελούν ομογενείς Έλληνες, Ιταλοί και Πορτογάλοι επιχειρηματίες της χώρας.

Ενακτήρια ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου σε επιχειρηματικό Συνέδριο στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ενακτήρια ομιλία ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου σε επιχειρηματικό Συνέδριο στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η Ελλάδα είναι σημαντική πύλη για επιχειρηματική δραστηριότητα με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, με πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να καλέσουμε τις επιχειρήσεις της Νοτίου Αφρικής να διερευνήσουν τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η τεχνολογία της επικοινωνίας, τα φαρμακευτικά προϊόντα, η μηχανική, η ενέργεια, η ναυτιλία, ο τουρισμός και το real estate. Απευθύνουμε επίσης πρόσκληση σε εταιρείες της Νοτίου Αφρικής να συμμετάσχουν στο Ελληνικό Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων, καθώς και στο Πρόγραμμα Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου”.

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με ελληνικές Κοινότητες Γιοχάνεσμπρουγκ

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με ελληνικές Κοινότητες Γιοχάνεσμπουργκ

Συνάντηση με Ομοσπονδία και Ελληνικές Κοινότητες

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με ελληνικές Κοινότητες και Ομοσπονδία Γιοχάνεσμπρουγκ

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με ελληνικές Κοινότητες και Ομοσπονδία Γιοχάνεσμπουργκ

του Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε στη συνέχεια με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, αλλά και των Ελληνικών Κοινοτήτων της περιοχής του Γιοχάνεσμπουργκ και συλλόγων ομογενών. Συζήτησε μαζί τους για περισσότερες από δύο ώρες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, άκουσε τα αιτήματα τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα σχολεία που υπάρχουν στη Νότιο Αφρική και μαθαίνουν τα παιδιά των ομογενών την ελληνική γλώσσα και τους επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Χαίρομαι που η ομογένεια της Νοτίου Αφρικής διαπρέπει σε όλους τους τομείς και διαφημίζει την πατρίδα μας σ’ αυτή την ήπειρο. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να υπάρχει αλληλεγύη μεταξύ μας. Σας συγχαίρω από την καρδιά μου για το σπουδαίο έργο που επιτελείται εδώ και δεκαετίες και ξεχωρίζεται σ’ αυτή την χώρα, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζεται. Θέλω να σας ζητήσω να βοηθήσετε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί και την Μητέρα Πατρίδα, τώρα που περνάει δύσκολες στιγμές και είμαι σίγουρος ότι το κάνετε”.

 

Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε ακόμα το τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιπρύτανης Τinyiko Maluleke και η πρόεδρος του τμήματος Andrea Doyle. Τον ενημέρωσαν για το σημαντικό έργο που επιτελείται και το γεγονός ότι παρακολουθούν τα μαθήματα περισσότεροι από 100 φοιτητές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι παιδιά ομογενών μας. Μάλιστα υπάρχει στο τμήμα και αποσπασμένη από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικός, που μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές βοηθούν στην προσπάθεια διάδοσης της γλώσσας και του πολιτισμού μας.

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος: Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών στο Γιοχάνεσμπουργκ.