ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ:Από το μακρυνό Τόκιο

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Τελικά η Βουλή μας μπορεί να είναι και μια χαρούμενη παρέα! Αρκεί να συζητούν για το …ύψος του μισθού τους!  Α, είναι και ευρηματικοί σε επιχειρήματα! Δεν παίρνουν -λέει- μισθό, αποζημίωση παίρνουν! Προφανώς γιατί δεν δουλεύουν όσο είναι βουλευτές. Και μάς που μας …δουλεύουν, τι παίρνουμε; Εμείς μόνον πληρώνουμε! Τα δικά τους σπασμένα!

Ο Πρόεδρος άστραψε και βρόντηξε, Μπράβο Πρόεδρε! Καλά τους τά ΄πες. Όποιος βουλευτής, τους είπε, θέλει να παίρνει μικρότερο μισθό, ε, συγγνώμη, αποζημίωση ήθελα να πω, να πάει στο λογιστήριο και να πει ότι του αρκούν τα 1,800 ευρώ (όσα παίρνει ένας πρέσβης) και τα άλλα τα αφήνει (να τα παίρνουν οι υπόλοιποι!- όχι αυτό δεν το είπε ο Πρόεδρος, το λέω εγώ)… για κοινωνική πολιτική!

Ακούς εκεί να μην θέλουν να τηρούν το νόμο που προδιορίζει το ύψος των απολαβών των Δικαστικών και συνακόλουθα και το δικό τους! Τζάμπα τον έφτιαξαν;  Αλλού παραβαίνουμε τους νόμους, όχι στο οικονομικό!  Αμ, ποιός ήταν αυτός που είπε για προνόμια;  Έχουν προνόμια οι Βουλευτές;  Κι εν τοιαύτη περιπτώσει, όποιος θέλει, μπορεί να  αφήσει το  αυτοκίνητο, να απαρνηθεί την προστασία, να μην παίρνει αεροπορικά εισιτήρια, κ.ο.κ.

Κουφό; Μπα, έχουμε ακούσει και χειρότερα. Κάποτε το επιχειρημά τους ήταν ότι αν δεν αμοίβονται καλά, θα είναι …ευάλωττοι στα μεγάλα συμφέροντα! Δηλαδή, συγγνώμη, ο Τσοχατζόπουλος δεν έπαιρνε όλο το μισθό του;  Ή είδε φως και μπήκε στον Κορυδαλλό;

Τώρα βέβαια και ο Πρόεδρος έχει τα δίκια του.  Τι είναι παρακαλώ τα περίπου επτά και κάτι χιλιάρικα που παίρνουν κάθε μήνα; Αν έλειπε, μάλιστα, και η “τσόντα” των Επιτροπών, (150 ευρώ ανα συνεδρίαση!) θα πεινούσανε οι άνθρωποι. Και ποιοί άνθρωποι; Οι …σωτήρες μας!

Οκ. έξοδα έχουν. Πολλά. Συντηρούν γραφεία, ταξιδεύουν διαρκώς κλπ. Αλλά αυτό είναι άλλο και είναι διαφορετικό να υποστηρίζεται ότι δεν παίρνουν μισθό την 1η εκάστου μηνός, αλλά …αποζημίωση. Αν είναι αποζημίωση, τότε πως και γιατί παίρνουν και σύνταξη; Ποιός παίρνει σύνταξη με …αποζημίωση;

Τέτοια λένε και η τρέλα πάει κορδέλα! Τέτοια είπα και γω στον πολύ καλό μου φίλο που τις μέρες αυτές βρίσκεται στο μακρυνό Τόκιο και κόντεψε να βγει από το …Κιμονό του! Του είπα και άλλα. Ότι η απόσταση Αθήνα – Πειραιά για το ΕΒΕΑ διανύεται σε επτά μήνες και τέσσερις ημέρες! Όσο, δηλαδή, κάνει να μεταφερθεί ένας φάκελος από το Επιμελητήριο Αθηνών στο Επιμελητήριο Πειραιά!!!

Ήθελα να του πω και για τα φάρμακα που η κυβέρνηση καθορίζει την τιμή που εκείνη θα τα πουλούσε και ζητάει από τους ασφαλισμένους να καλύψουν εκείνοι τη διαφορά. Να του πω για τα κοτέτσια που θέλει να φορολογήσει, για την ανάπτυξη που όλο την πιάνουμε και όλο μας διαφεύγει σαν να είναι ο Παλαιοκώστας, για τους επενδυτές που πρώτα τους προσκαλεί και μετά τους διώχνει φορολογώντας τους όσο της καπνίσει.

Να του πω για τον Τσίπρα που ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα από τα άλλα κόμματα προσκαλώντας σε αποστασία… Να του εξηγήσω ότι αν βγει ο Τσίπρας στις εκλογές, θα παραγράψει τα χρέη όλων των Ελλήνων, αλλά και τα χρέη της Ελλάδας στο εξωτερικό, ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια και ότι, πάντως, θα παραμείνει στην Ενωμένη Ευρώπη! Και πολλά άλλα ήθελα να του πω, αλλά δεν άντεξε.  Μου έστειλε το ακόλουθο e-mail, από το Τόκιο:

“Θα τα πούμε όταν φτάσω από τηλεφώνου. Το Ρanhellenic Post το διαβάζω. Όσο για τα άλλα,  φαίνεται ότι ο Θεός είναι Έλληνας και …για κακή μας τύχη (πολύ κακή μας τύχη) ΔΕΝ μας εγκαταλείπει!!! Αλλιώς πώς είναι δυνατόν να έχουμε επιβιώσει από το 1821 μέχρι σήμερα;   Βέβαια, κάποτε θα μας βαρεθεί και Εκείνος, θα μας εγκαταλείψει για τα καλά, θα πάει και Εκείνος στο …εξωτερικό να τα καταφέρει καλύτερα! Και ίσως τότε η Ελλάς να αποφασίσει ότι χρειάζεται και λίγο … πώς το λένε;…α, ναι, πραγματικό φιλότιμο και δεν είναι δυνατόν να χαλάμε τα σωστά και να προσπαθούμε να επιβιώσουμε με αέρα κοπανιστό στον αιώνα τον άπαντα!!!>

Τι να του απαντήσω;