Στενότερες οι σχέσεις Ελλάδος – Αρμενίας. Δηλώσεις Αβραμόπουλου

Και στη συνάντηση αυτή, που είχε ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Αρμένιο ομόλογό του Seyran Ohanyan επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών ενώ φάνηκε και η κοινή βούληση για περαιτέρω αναβάθμισή τους.

Μετά τις συνομιλίες που είχαν οι δύο υπουργοί προέβησαν σε κοινές δηλώσεις ενώ ο Seyran Ohanyan μιλώντας κάλεσε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να παραβρεθεί στον εορτασμό της επετείου της συστάσεως των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας.

«Αναμφίβολα, οι σχέσεις μας ξεφεύγουν από τον τυπικό χαρακτήρα των συνηθισμένων διπλωματικών σχέσεων ή επαφών και οι κοινές αξίες, στις οποίες στηρίζονται οι πολιτικές δομές και των δύο χωρών, εξηγούν και συγχρόνως διαμορφώνουν το άριστο υπόβαθρο των διμερών μας σχέσεων», τόνισε ο έλληνας υπουργός Άμυνας και ανέφερε ότι σε αυτό εδράζεται το γεγονός πως μεγάλος αριθμός Αρμένιων στρατιωτικών φοιτούν με υποτροφίες σε ελληνικά στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Παράλληλα ανέφερε και την ελληνοαρμενική εταιρεία, που ήδη έχει ιδρυθεί με τη συμμετοχή των ΕΑΣ στην Αρμενία για την παραγωγή υλικών τεχνολογίας λέιζερ.

Ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «η ρευστή κατάσταση της ασφάλειας που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή μας, μπορεί να βελτιωθεί μόνο μέσω ενός συνδυασμού πολλαπλών στοιχείων, που περιλαμβάνουν βεβαίως την πολιτική συνεργασία, τη στρατιωτική ικανότητα και τις κοινές πολιτικές κρατών και διεθνών οργανισμών».

Τέλος τόνισε ότι «η Ελλάδα, και στο πλαίσιο της Προεδρίας μας, που όπως γνωρίζετε ξεκινάει από την 1η Ιανουαρίου, θα συνεχίσει να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο: να είναι η γέφυρα για τη σύσφιγξη των σχέσεων και της συνεργασίας της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Από την πλευρά του ο αρμένιος υπουργός Άμυνας Seyran Ohanyan είπε:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τακτικές επισκέψεις αποδεικνύουν τις σχέσεις μας και επιθυμούμε να τις αναβαθμίσουμε περαιτέρω. Δεδομένου ότι οι αμοιβαίες επισκέψεις έχουν και συμβολικό χαρακτήρα, σας προσκαλώ το 2014 να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις για την 22η επέτειο από την σύσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Αρμενίας. Ευελπιστώ ότι θα αποδεχθείτε την πρόσκληση ή θα ορίσετε μια επίσημη πολιτική ή υψηλόβαθμη στρατιωτική αντιπροσωπεία για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις».

Γ.Κοκ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr