Κ. Γεροντόπουλος προς Ομογενείς: βοηθήσετε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί και τη μητέρα πατρίδα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, συνεχίζοντας την επίσκεψη του στη Ν. Αφρική, συναντήθηκε, χθες, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και των Ελληνικών Κοινοτήτων της περιοχής του Γιοχάνεσμπουργκ, με τους οποίους συζήτησε ομογενειακά θέματα και ιδίως το ζήτημα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη νέα γενιά.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Χαίρομαι που η ομογένεια της Ν. Αφρικής διαπρέπει σε όλους τους τομείς και διαφημίζει την πατρίδα μας σ’ αυτή την ήπειρο. Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να υπάρχει αλληλεγύη μεταξύ μας. Σας συγχαίρω από την καρδιά μου για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε εδώ και δεκαετίες και γιατί ξεχωρίζετε σ’ αυτή την χώρα, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζετε. Θέλω να σας ζητήσω να βοηθήσετε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί και τη μητέρα πατρίδα, τώρα που περνάει δύσκολες στιγμές. Και είμαι σίγουρος ότι το κάνετε”.

Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε, τέλος, το τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 100 φοιτητές.