Ημέρα του Παιδιού: Η Google τιμά την Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Google επέλεξε με το σημερινό doodle να γεμίσει την πρώτη του σελίδα με… χαμογελαστά παιδιά.

Η 20η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, και έχει υπογραφεί από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικα για τα δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουν τα παιδιά όλου του κόσμου, ενώ θέτει και τις στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους.
Η Σύμβαση αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πολωνικής κυβέρνησης και της UNICEF, υιοθετήθηκε ομόφωνα απο τη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου 1989 και τέθηκε σε ισχύ το 1990.
Τα άρθρα που περιέχει η Σύμβαση μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τέσσερις ευρύτερες κατηγορίες:
Δικαιώματα Επιβίωσης, Δικαιώματα Προστασίας, Δικαιώματα Ανάπτυξης – Εξέλιξης και Δικαιώματα Συμμετοχής.
Μαθητές από σχολεία όλης της χώρας, αλλά και προσωπικότητες με συμβολή στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών βραβεύθηκαν την Τρίτη (19 Νοεμβρίου) από την UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας.
Η Στοά του Βιβλίου, όπου έγινε η απονομή των Βραβείων UNICEF 2013, γέμισε έργα και ζωγραφιές των παιδιών που πραγματεύονται θέματα όπως η βία, η φτώχεια, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός, και τα καλύτερα έργα των παιδιών θα εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου έως τις 22 Νοεμβρίου, 11.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00.

NewsIt.gr