Καμικάζι πήγε να δολοφονήσει τον Ερντογάν δίχως …εκρηκτικά!

Ψυχολογικά προβλήματα είχε ο «καμικάζι» σύμφωνα με την Τουρκική Αστυνομία, η οποία πριν από λίγο ενημέρωσε την κοινή γνώμη ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Ερντογάν δεν είχε τελικά… εκρηκτικά!

Ακολουθεί ρεπορτάζ…
http://fimotro.blogspot.gr/2013/11/kai.html

Ψεύτικη αποδείχτηκε η “βόμβα” την οποία μετέφερε ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα από Τούρκους αστυνομικούς κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ.

“Το πρόσωπο αυτό έφερε επάνω του μια συσκευή που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά δεν ήταν”, είπε ο Γκιουλέρ. Σύμφωνα με τον υπουργό ο ύποπτος φέρεται να αντιμετωπίζει “ψυχολογικά προβλήματα”.

“Ο άνδρας που ανακρίνεται από την αστυνομία μας είχε τηλεφωνήσει πέντε λεπτά νωρίτερα προειδοποιώντας για την επικείμενη άφιξή του στο (στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του Ερντογάν) και οι άνδρες μας ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν”, υπογράμμισε ο Γκιουλέρ χαρακτηρίζοντας το επεισόδιο “όχι ιδιαίτερα σοβαρό”.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει αρχικά ότι ο ύποπτος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Κιζιλάι, στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας. Τα τηλεοπτικά κανάλια CNN-Turk και NTV ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί αρχικά ζήτησαν από τον 52χρονο δράστη να ελέγξουν την ταυτότητά του και όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει τα στοιχεία του έπεσαν επάνω του και τον ακινητοποίησαν.

“Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν πέντε ή έξι φορές στον αέρα, χωρίς να τον τραυματίσουν”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.

Άλλοι μάρτυρες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι ο ύποπτος φορούσε ένα είδος γιλέκου με κάποια πλαστική ύλη συνδεδεμένη με καλώδια και κρατούσε ένα μαύρο κουτί.
Την ώρα του επεισοδίου ο Ερντογάν, ο οποίος θα αναχωρήσει αργότερα σήμερα για επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, δεν βρισκόταν στο γραφείο του καθώς συμμετείχε σε μια σύσκεψη στην έδρα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Πηγή: skai.gr