Σαμαράς: Αισθητό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

Για οικονομική σταθερότητα στην Ελλάδα που παράγει πλέον απτά αποτελέσματα μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένι Πρίτζκερ.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών και μηδενικό έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο.

«Αυτά τα χειροπιαστά αποτελέσματα μαζί με την προσδοκία ότι η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε περίοδο ανάκαμψης μετά από έξι οδυνηρά χρόνια ύφεσης, αναδεικνύουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες για τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει ήδη αισθητό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα που αντανακλά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα εκείνου που προλαβαίνει και τα αξιοποιεί πρώτος, κάτι που είναι σημαντικό όταν μια χώρα καταφέρνει να βελτιώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και την ανταγωνιστικότητά της όπως σήμερα -επισήμανε- η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συνάντηση είπε ότι μίλησαν και για τον Διατλαντικό Συνεταιρισμό Εμπορίου και Επενδύσεων που θα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κατά την ελληνική προεδρία.

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως γνωρίζει η ίδια και ο πρόεδρος Ομπάμα ότι «ο πρωθυπουργός έχει πάρει και θα συνεχίσει να παίρνει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις για να κρατήσει την Ελλάδα στο μονοπάτι των διαρθρωτικών και δομικών μεταρρυθμίσεων στην προσπάθεια να προωθήσει ανάπτυξη και συνολική οικονομική ευημερία».
Η κ. Πρίτζκερ τόνισε, επίσης, ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εστιάζει μόνο σε περικοπές αλλά και σε βήματα που προωθούν ανάπτυξη, δουλειές, εμπόριο και επιχειρηματικότητα που θα ωφελήσουν όλους τους Έλληνες». Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές.

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βηματα αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν. Οι Έλληνες έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του δύσκολου δρόμου για να εγκαταλείψουν τώρα τις προσπάθειες» επισήμανε η Αμερικανίδα υπουργός.

Πηγή: skai.gr