Συνεχίζει απτόητος τις προκλήσεις ο Ερντογάν

Την τουρκική πρόταση για την επίλυση του Κυπριακού υπέβαλε στον γγ. του ΟΗΕ ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δηλώσεις του. “Πρέπει να αναγκαστούν όλοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα πρέπει να βγει ένα αποτέλεσμα για όλη την Κύπρο”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός του Κράτους που συστηματικά έχει γράψει στα παλιά του υποδήματα ΟΛΕΣ τις αποφάσεις του ΟΗΕ για λύση του Κυπριακού!..

Ο Πρωθυπουργός του Κράτους που παράνομα κατέλαβε το 1/2 του νησιού, παράνομα το επίκοικησε με Τούρκους και παράνομα εγκατέστησε εκεί μόνιμα Τούρκους στρατιώτες μιλάει τώρα για “τραπέζι διαπραγματεύσεων”…

Ο Πρωθυπουργός του κράτους που, μόνο αυτό στον πολιτισμένο κόσμο, αρνείται να δώσει στοιχεία για την τύχη των αγνοουμένων Κυπρίων, θέλει τώρα “να συζητήσουν το πρόβλημα” από κοινού Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία, την ώρα που ο Ετζεβίτ αγνόησε τις προτροπές των Βρετανών να ΜΗΝ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ το 1974!

Ο κ. Ερντογάν συναντήθηκε με τον  Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Αγία Πετρούπολη, και όπως δήλωσε τόνισε ότι «έχουν επιμηκυνθεί οι διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση (προς τη λύση) και πρέπει να εργαστούμε μέχρι να βρεθεί η λύση».

«Οι ηγέτες της «βόρειας» Κύπρου και της «νότιας» Κύπρου μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προσπαθήσουν να συζητήσουν το πρόβλημα. Ως Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία να πάρουμε μέρος σε αυτές τις διεργασίες και να τελειώσουμε λύνοντας αυτό το πρόβλημα που έχει διαρκέσει εδώ και καιρό» πρόσθεσε.

«Προτείνω μέχρι να βρεθεί λύση να μην σταματήσουν οι εργασίες». Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε επίσης στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι για μια δραστική λύση του προβλήματος πρέπει να το προσεγγίζουμε με ειλικρίνεια και να αφήσουμε τις προϋποθέσεις εκτός. Ξέρει η μια πλευρά τι θα πει της άλλης, γι’ αυτό δεν πρέπει να αλληλοσπρώχνονται σε λάθη, επισήμανε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Προκλητικός προς πάσαν κατεύθυνση ο κ. Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι ενώ στην ΕΕ μιλούν για ένα ενωμένο νησί όταν αναφέρονται στην Κύπρο, ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής την χωρίζει ακόμη στα δύο. «Γι αυτό φαίνεται ότι εξαπατούν οι ίδιοι τους εαυτούς τους». Αναφέρεται στην αυθαίρτετη γραμμή που μόνοι τους τράβηξαν οι Τούρκοι, και ο ΟΗΕ υποχρεώθηκε να εγακταστήσει στρατιώτες του για να μην επεκτείνουν την εισβολή οι Τούρκοι και να αποφευχθούν νέες συγκρούσεις μεταξύ των εισβολέων Τούρκων και των Κυπρίων…

Κατά τα λοιπά, ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε στήριξη και στην τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τη συμφωνία στη Ζυρίχη, λέγοντας πως θέλει αυτό το βήμα να επηρεάσει θετικά και την πολιτική διαδικασία.

Με πληροφορίες και από Skai.gr