Μπακογιάννη: «Δεν υπάρχει Χάρι Πότερ»

 

Με τον τίτλο «Χάρι Πότερ δεν υπάρχει» δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη της βουλευτού επικρατείας της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». Την απάντηση «δεν υπάρχει Χάρι Πότερ, μόνον στα βιβλία, όχι στην πολιτική» έδωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών όταν ρωτήθηκε αν εξαιτίας της κρίσης υπάρχει ενδεχόμενο να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό θρίαμβο. Η κα Μπακογιάννη απάντησε ότι το μεγάλο πρόβλημα αυτού του κόμματος είναι πως οι προτάσεις του είναι εντελώς μη ρεαλιστικές και οι Έλληνες, έπειτα από χρόνια κρίσης, έγιναν πολύ πιο ώριμοι και ρεαλιστές και γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάποιος μαγικός δρόμος εξόδου από τα προβλήματα.

Η βουλευτής της ΝΔ προβλέπει στην ίδια συνέντευξη, ανάκαμψη της Ελλάδας από το δεύτερο εξάμηνο του 2014, εφόσον ακολουθηθεί το πρόγραμμα, ενώ σχολιάζει ότι «το πείσμα με το οποίο η τρόικα αντιμετωπίζει συγκεκριμένα θέματα, δεν βοηθάει»  και ως παράδειγμα αναφέρει αναλυτικά το ζήτημα με τους πλειστηριασμούς των κατοικιών που θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο δρόμο.

Τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν με ταχύτερο ρυθμό, η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνει ότι θα πρέπει τώρα επιτέλους να ληφθούν σοβαρά τα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα και η τρόικα να μην περιορίζεται στην καταγραφή αριθμών, διότι δεν πρόκειται για αριθμούς, αλλά για ανθρώπινες ζωές. Αναφέρει μάλιστα την περίπτωση μητέρας που έδωσε το παιδί της σε ίδρυμα παίδων, λόγω αδυναμίας να του εξασφαλίσει τροφή. Η βουλευτής τονίζει ότι η ίδια λέει «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, αλλά «όχι» σε μέτρα που θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών  υποστηρίζει στη συνέντευξη ότι απαιτείται μια ισχυρότερη Οικονομική Ένωση, ένα ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, βοήθεια για τη ρευστότητα στην Ελλάδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τονίζει πως η χώρα έχει το δυναμικό και θα εξέλθει από την κρίση, όχι, όμως, με ένα τίμημα υψηλότερο ενός πολέμου.