Κρίσιμο ραντεβού Αρβανιτόπουλου με Πελεγρίνη

Γιατί συναντά κατ’ ιδίαν τον κάθε Πρύτανη ο υπουργός

arvantinopoulos_23112013110057Αναβολή της συνάντησής τους για την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησαν από τον υπουργό Παιδείας οι πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων, των οποίων οι διοικητικοί υπάλληλοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα. 

Ο λόγος, όπως λέει στο protothema.gr, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσίαρτας είναι  ότι η πρόσκληση έγινε τελευταία στιγμή και χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση στο προεδρείο της Συνόδου, ενώ αυτοί που είναι σε μακρινά μέρη δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη μία το μεσημέρι.

Για το λόγο αυτό ορίστηκαν τρία διαφορετικά ραντεβού με τον υπουργό την Παρασκευή, σήμερα Σάββατο, αλλά και την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ο κ. Αρβανιτόπουλος είδε τους πρυτάνεις του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και της Πάτρας, ενώ σήμερα  θα δει αυτούς του ΕΚΠΑ και των Ιωαννίνων και την Τετάρτη τους υπόλοιπους.

Πρυτάνεις: Συζητάμε για την επόμενη μέρα

Σε εποικοδομητικό κλίμα και με ενθαρρυντική ανταπόκριση από τον υπουργό Παιδείας έγιναν οι τρεις συναντήσεις της Παρασκευής με τους πρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΜΠ και του Πατρών.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Σιμοπουλος τόνισε πως “συζητάμε για την επόμενη μερα.”

Ο πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιωτάκης σημείωσε πως “το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να στηριχθεί. Μετά τη διαθεσιμότητα οι δρόμοι για το πανεπιστήμιο ειναι δύο: ή θα λειτουργεί ή δε θα λειτουργεί. Το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι υποχρεωμένο να τα βγάλει πέρα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Τέλος, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γάτσiος, εξήρε το εποικοδομητικό κλίμα στη συνάντηση και την αμοιβαία κατανόηση για την επόμενη μέρα.

Parapolitika.gr