Λύθηκε το μυστήριο με το άγαλμα που κινείται μόνο του [βίντεο]

Ενα αιγυπτιακό άγαλμα το οποίο μετακινούνταν μόνο του μέσα στην προθήκη που βρισκόταν. Δεν ήθελε και πολύ για να ξεκινήσει η φημολογία περί κατάρας των Φαραώ ή κάτι αντίστοιχα μεταφυσικό. Οπως αποδείχθηκε τελικά όμως, η εξήγηση ήταν πολύ απλή.

Το μυστήριο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου πέντε μήνες από το Μουσείο του Μάντσεστερ, όπου βρίσκεται το άγαλμα που απεικονίζει τον Νεμπ- Σενού. Αυτό εμφανιζόταν σε βίντεο να περιστρέφεται στην προθήκη του. Μάλιστα, το φαινόμενο επαναλαμβανόταν, παρότι το επέστρεφαν στη θέση τους.

Αλλοι μιλούσαν για την πεποίθηση που υπήρχε στην αρχαία Αίγυπτο ότι αν καταστραφεί η μούμια, τότε το αγαλματίδιο μπορεί να είναι εναλλακτικό «δοχείο» για την ψυχή. Αλλοι έλεγαν πως απλά επρόκειτο για «πειραγμένο» βίντεο, που ουσιαστικά δημιουργούσε μία οφθαλμαπάτη. Τελικά, έφταιγε ο δρόμος.

Σύμφωνα με την Ιndependent, η κυρτή βάση του αγάλματος, σε συνδυασμό με τις δονήσεις από την κίνηση του πολυσύχναστου δρόμου έξω από το μουσείο προκαλούσαν την μετακίνηση. Μετά από το πόρισμα της έρευνας, τοποθετήθηκε μία ειδική μεμβράνη στη βάση ώστε να σταθεροποιηθεί το άγαλμα που πλέον θα σταματήσει τις… βόλτες.

Πηγή:  iefimerida.gr