Πέντε συμβουλές για εργασία από το σπίτι

Homework: Πέντε tips για να διαχειριζόμαστε καλύτερα τον χρόνο μας όταν δουλεύουμε από το σπίτι

home2-1024x682

Ονειρεύεστε συχνά πως θα ήταν να είχατε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε τη μέρα σας, μια ώρα αργότερα, απολαμβάνοντας τον πρωινό σας ύπνο ή ακόμα πως θα αισθανόσασταν αν απαντούσατε στα e-mail του διευθυντή σας, από τη θαλπωρή του σαλονιού σας;

Όσο δελεαστικές κι αν μοιάζουν οι παραπάνω εικόνες, στην πραγματικότητα το να εργάζεται κανείς έχοντας σαν επαγγελματική έδρα το σπίτι του, μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνο για τα ρευστά όρια ανάμεσα στο χρόνο που αφιερώνουμε στη δουλειά μας και σε αυτόν που προορίζεται για να κάνει καλύτερη την προσωπική μας ζωή. Πολλοί από μας βλέπουν τη διάθεση τους να πέφτει κατακόρυφα και μόνο στην ιδέα ότι όταν ξυπνούν το πρωί δεν θα βγαίνουν στον κόσμο αλλά αντ’ αυτού, θα είναι υποχρεωμένοι να μένουν κάθε μέρα μέσα και να διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους από το σπίτι τους.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, είτε ευχαριστείτε κάθε μέρα την καλή σας τύχη που σας επιτρέπει να μην ξεμυτίζετε από την οικία σας, είτε εύχεστε να ξαναβρεθείτε το συντομότερο δυνατό στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης σας, εμείς φροντίσαμε για σας και αφού ψάξαμε διεξοδικά, ανακαλύψαμε τους πέντε πιο χρήσιμους κανόνες, που μας προτείνουν οι ειδικοί και θα μας βοηθήσουν να διαχειριζόμαστε καλύτερα τον χρόνο που περνάμε στο γραφείο/πατρικό μας.

1. Θεσπίστε ένα αυστηρόχρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ξεκινάτε και πότε θα τελειώνετε τη δουλειά σας.

2. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε το μπάνιο σας – όπως ακριβώς και αν επρόκειτο να βγείτε – ντυθείτε άνετα και ενημερώστε την οικογένεια και τους φίλους σας, ότι για μερικές ώρες δεν θα είστε διαθέσιμοι.

3. Για όση ώρα δουλεύετε, κρατήστε την κοινωνική σας ζωή μακριά από την επαγγελματική, το ξέρουμε ότι αυτό ίσως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι από όλα αλλά το να επισκέπτεστε συχνά το facebook και το twitter, θα σας κοστίσει πολύτιμο χρόνο και συγκέντρωση.

4. Μην παραλείπετε ποτέ τα μικρά διαλείμματα. Εκμεταλλευτείτε εκείνα τα λίγα ελεύθερα λεπτά για να απολαύσετε το γεύμα σας ή απλώς για να χαλαρώσετε. Σε περίπτωση που περνάτε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, δοκιμάστε να κάνετε έναν μικρό περίπατο που θα σας κρατήσει μακριά από οποιαδήποτε οθόνη.

5. Όταν ολοκληρώσετε όσα έχετε να κάνετε, κλείστε τον υπολογιστή και χαρείτε τον χρόνο που έχετε με τους ανθρώπους που σας κάνουν χαρούμενους!

Πηγή: InStyle.gr