ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αχταρμάς πολίτικος…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ανησυχώ σοβαρά με όσα μου συμβαίνουν! Από χθες έχω αρχίσει να νοιώθω εκτός από μονάδα λαού χρεοκοπημένου και ολίγον …Γερμανός!  Όχι της γνωστής φίρμας  στην οποία ¨είσαι μέσα”, αλλά κανονικός της …συνομοταξίας Μέρκελ!

Αυτή δεν είναι καγκελάριος,  κόρφος να χαθείς μέσα του και να κλάψεις για το χάλι σου είναι! Τέτοια συμπόνια πιά! Πως και δεν την πήραν τα ζουμιά να γίνει ΤΟ ρεζίλι ΤΩΝ τοκογλύφων!  “Κανείς, είπε, εκτός από τον πρωθυπουργό και τους Έλληνες δεν θέλει να πετύχετε περισσότερο από εμένα”! Εμ βέβαια, σιγά που είχαμε αμφιβολίες…

Από που αλλού θα εισπράττατε το …παραδάκι;

Λύσσαξαν οι κακές γλώσσες αν ήτανε, λέει, πραγματική η δήλωση ή αν έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί καλέ, οι δεύτεροι αναιρούν την πρώτη; Εκτός από ολίγους αφελείς  είναι κανείς στις μέρες μας που να ενστερνίζεται το “κάντο το καλό και ρίξτο στο γιαλό”; Και επιπλέον, ξέρετε πολλούς που να το εφαρμόζουν;

Αν ίσχυε αυτό, οι Τράπεζες δεν θα ήταν τράπεζες, θα ήτανε απέραντες λιμνοθάλασσες! Και οι τοκογλύφοι ρακοσυλλέκτες και άστεγοι!

Αφήστε που σήμερα όσοι (ολίγοι ακόμη) κάνουν το καλό, θέλουν και καλά να το εξαργυρώσουν!  Όπως κάποιοι εξαργύρωσαν πολιτικά το …Πολυτεχνείο!  Το “άλοθι” ενός παραλίγο εξεγερμένου λαού!

Ναι, αυτό που ξεκίνησε μεν ως αυθόρμητο αντικαθεστωτικό ξέσπασμα κάποιων ιδεαλιστών φοιτητών, που κατέληξε, όμως, ακριβώς λόγω της ΜΗ εξέγερσης ολόκληρου του λαού, στο να μας φέρει μία ακόμη χειρότερη από την πρώτη χούντα! Η οποία μας οδήγησε στην Κυπριακή τραγωδία! Για να βιώσουμε εν τέλει την αυτοκατάρρευση της δικτατορίας, που διέψευσε παταγωδώς το μύθο της δήθεν παντοδυναμίας της!

Τόση αντίσταση πιά! Γεμίζαμε τα στάδια, τα γήπεδα, τα πεζοδρόμια και την ύπαιθρο χώρα όπου παιάνιζαν εμβατήρια ή  “ελάμβαναν χώραν” οι περίφημες τελετές με το …μυστρί! “Μυστράραμε” όλη η Ελλάδα, που κόντευε να ξεμείνει από …λάσπη! Α, ναι, και τούβλα, που πάντα αφθονούσαν!

Πώς το είπε ο …αυγοτσουγκριστής; Α, ναι, “δεν μπορούσες, είπε, να τσουγκρίσεις  τ΄ αυγό στο μέτωπο του Παπαδόπουλου”! Αυτό δα έλειπε! Εκτός του ότι το αυγό ήταν κλούβιο, ο τολμητίας θα έχανε και το σουβλιστό αρνί!  Τζάμπα το έψηναν οι Τσολιάδες; Ή σάματις τους δικτάτορες τους έχουμε για …ξέκαμα; Αν ήταν έτσι, όχι επτά χρόνια, ούτε επτά ώρες θα μπορούσαν (και δεν έπρεπε) να σταθούν στην εξουσία!

Δεν ξέρω που βρισκότανε το ’67 η Μέρκελ, στην καγκελαρία, πάντως, δεν ήτανε! Και ευτυχώς. Διότι σκέπτεσθε να είχε και τότε τα ίδια συμπονετικά αισθήματα για την δυστυχία των Ελλήνων; Να εφάρμοζε από τότε τις μεθόδους οικονομικής μας …ανόρθωσης! Σκέφτεσθε το τι θα έλεγε τότε ο Σόιμπλε; Αφήστε που θα είχε αποσυνδέσει την εργασία από τη μισθοδοσία!  Μπορεί η πρώτη να αφορούσε παροχές σε … είδος!.

Και να έχεις από πάνω και το Σφακιανάκη να σου προπαγανδίζει τη Χρυσή Αυγή. Δικαίωμά σου, μεγάλε, να την ψηφίζεις, εμάς γιατί μας …τυραννάς;

Αχταρμάς έγινε το κομμάτι, αν το καταλάβατε… Αχταρμάς πολίτικος…

Αλλά σάματις η κατάσταση που βιώνουμε είναι καλύτερη; Γι αυτό, σας λέω, ανησυχώ σοβαρά…