Αποκαλυπτικά απομνημονεύματα Θαπατέρο για Γ. Παπανδρέου – Σαρκοζί

Η απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα το Νοέμβριο του 2011, προκάλεσε την “έκρηξη” πολλών ευρωπαίων πολιτικών οι οποίοι κορύφωσαν τις πιέσεις τους στον Γιώργο Παπανδρέου πριν τη Σύνοδο του G20, στις Κάννες. Τα διατρέξαντα περιγράφει στα απομνημονεύματα του ο τότε πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

Στο βιβλίο του ισπανού πολιτικού, με τίτλο «To Δίλημμα» (El Dilema), αποσπάσματα του οποίου εξασφάλισε το πρακτορείο Reuters, φήμες θέλουν τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί να επιτίθεται φραστικά στον Παπανδρέου με πρωτοφανές υβρεολόγιο, ουρλιάζοντας ότι με την απόφασή του θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου o Σαρκοζί, σε έξαλλη κατάσταση, πάτησε το ένα πόδι στην καρέκλα του προσπαθώντας να ανέβει στο τραπέζι, αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, ενώ φώναζε προς τον Παπανδρέου «Είσαι ένας γα#%&@νος ψυχοπαθής!».

Σημειώνεται ότι πληροφορίες για δριμεία επίθεση του τότε προέδρου της Γαλλίας στον κ. Παπανδρέου είχαν διαρρεύσει και στα διεθνή ΜΜΕ την περίοδο εκείνη.

“Ο Παπανδρέου είναι μ@$%ς, ένας πραγματικός μ#$%ς”, φέρεται ειπών ο Νικολά Σαρκοζί μπροστά στους υπουργούς του κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Canard Εnchaine.

“Στις Βρυξέλλες μας είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Είναι μια πισώπλατη μαχαιριά… Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας;”, δήλωνε χαρακτηριστικά.

Πηγή:skai.gr