Ηλεία: μαθητής κεραυνοβολήθηκε μόλις βγήκε από το λεωφορείο!

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται, στο νοσοκομείου Πύργου, ο 13χρονος μαθητής ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, σήμερα το πρωί στην Αμαλιάδα, κατά τη διάρκεια πτώσης κεραυνού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο μαθητής κατέβηκε από το λεωφορείο, έτρεξε προς ένα υπόστεγο, προκειμένου να προφυλαχθεί από τη βροχή. Εκείνη τη στιγμή ο 13χρονος έπεσε στο έδαφος και αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, για περαιτέρω εξετάσεις. Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας.

Όσον αφορά το περιστασιακό, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, αποκλείεται ο κεραυνός να κτύπησε τον μαθητή, διότι σε τέτοια περίπτωση η εξέλιξη θα ήταν τραγική. Ο κεραυνός, κατά την εκτίμησή του κ. Αργυρίου, πρέπει να έπεσε κάπου κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο μαθητής, με αποτέλεσμα να προκληθεί ηλεκτρική εκκένωση στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Αθ. Αργυρίου, λόγω της βροχόπτωσης ιονίστηκε η ατμόσφαιρα και ο μαθητής κατά πάσα πιθανότητα επηρεάστηκε από το ηλεκτρικό πεδίο που δημιουργήθηκε.

Πηγή:News.gr