Εικόνες σοκ από την πλημμυρισμένη Ρόδο- Άνοιξαν τάφοι παρασύρθηκαν πτώματα!

– Σοκαριστικές εικόνες από το νεκροταφείο του Αφάντου αποκαλύπτονται μετά τη θεομηνία
– Τα περισσότερα μνήματα καταστράφηκαν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν τους νεκρούς στα χωράφια
– Φόβοι ότι το πτώμα άντρα που βρέθηκε στην Τουρκία είναι του 53χρονου αγνοούμενου καθηγητή
– Οι κάτοικοι στο νησί μετρούν τις πληγές τους – Καταστροφές σε Ψέριμο, Κάλυμνο κα Κω
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συγκλονισμένοι από το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής, γύρω από το νεκροταφείο του Αφάντου, από τις εικόνες που αντίκρισαν. Τα ορμητικά νερά από τις σφοδρές καταιγίδες της προηγούμενης νύχτας, μπήκαν στο νεκροταφείο και τα περισσότερα μνήματα υπεστησαν καθίζηση.

Όπως βλέπουμε στο βίντεο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, πολλοί τάφοι καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα τα πτώματα που υπήρχαν να παρασυρθούν στα γύρω χωράφια.

Λόγω της κακοκαιρίας πλημμύρισαν οι δρόμοι στις περιοχές Αρχάγγελος, Αφάντου, Φαληράκι και στη Ρόδου -– Καλλιθέας με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν οχήματα και οι οδηγοί να απεγκλωβιστούν από την πυροσβεστική.

Η Τροχαία έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη Ρόδου Λίνδου λίγο μετά τον κόμβο Ασγούρου, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα μικρής έκτασης παρουσιάστηκαν και στη Ρόδου Καλλιθέας.

Όπως βλέπετε και στις επόμενες φωτογραφίες οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν και οι κάτοικοι προσπαθούσαν με σκούπες να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάποιοι προσπαθούσαν να βγάλουν τα έπιπλα από το σπίτι τους…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Άκαρπες για ακόμη μια ημέρα οι έρευνες των αρχών στη Ρόδο για τον εντοπισμό του άτυχου 53χρονου καθηγητή αγγλικών. Στις ελληνικές αρχές όμως σήμανε συναγερμός όταν στα απέναντι τουρκικά παράλια εντοπίστηκε από Τούρκο ψαρά το παραμορφωμένο πτώμα ενός άνδρα κοντά στη Σύμη.

Το τουρκικό λιμενικό έσπευσε αμέσως στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι έλαβαν σήμα να ενημερώσουν τις ελληνικές αρχές για τα στοιχεία που προκύπτουν. Όπως μεταδίδει το Rodosalarm.gr το Λιμεναρχείο της Ντάτσα αναμένεται να στείλει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει στο Λιμεναρχείο της Ρόδου.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η Ψέριμος, που κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο περιφερειακός Σύμβουλος Καλύμνου κ. Κώστας Σταυλάς, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε τον τρόμο στις 30 περίπου οικογένειες που διαμένουν στο νησί. Η βροχή προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τον όγκο της βροχής. Δρόμοι και καταστήματα καταστράφηκαν, η παραλία… εξαφανίστηκε και κτίρια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

Πηγή:NewsIt.gr

Η φωτογραφία της πρώτης σελίδος είναι από το Skai.gr