LIVE PHP: Παρί Σεν Ζερμέν – Ολυμπιακός (21:45 ώρα Ελλάδος)

Το πιο δύσκολο φετινό του παιχνίδι, μέχρι το επόμενο, δίνει απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός. Απέναντι του μία ομάδα που έχει να ηττηθεί έναν χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και 9 μήνες σε όλες τις διοργανώσεις. Μια ομάδα γεμάτη αστέρες, μία ομάδα που έχει ως στόχο την κορυφή της Ευρώπης.

Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τη νίκη για να καπαρώσει την 1η θέση του ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός το θετικό αποτέλεσμα το οποίο πιθανότατα θα τον φέρει από απόψε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στον Κώστα Μήτρογλου για τον οποίο παραδέχθηκε δημόσια χτές ο Βενγκέρ πως τον παρακολουθεί, ενώ σήμερα αγγλικά δημοσιεύματα τονίζουν πως Άρσεναλ και Λίβερπουλ ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση στους Πειραιώτες για να κάνουν δικό τους τον “Mr 23 γκολ σε 22 ματς” από τον Γενάρη.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, σύμφωνα με τις δοκιμές του Μίτσελ στην τελευταία προπόνηση, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Σάμαρη, Μανιάτη, Φουστέρ, Κάμπελ, Ντομίνγκεζ και Μήτρογλου. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Μπονγκ (σε αυτή την περίπτωση θα μείνει στον πάγκο ο Κάμπελ), ο Σαβιόλα και ο Μασάντο (αντί του Ντομίνγκεζ).

Ο Λοράν Μπλαν από την πλευρά του προσανατολίζεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Σιριγκού, Φαν ντερ Βιλ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Λαβέτσι (Λούκας), Καβάνι και Ιμπραχίμοβιτς. Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί -από την UEFA- ο Σκωτσέζος Κρεγκ Τόμσον.Την ίδια ώρα η Άντερλεχτ υποδέχεται την Μπενφίκα.

Τα πιo βασικά σενάρια πρόκρισης

Με νίκη ο Ολυμπιακός προκρίνεται στην επόμενη φάση. Με ισοπαλία του Ολυμπιακού και με μη νίκη της Μπενφίκα στο άλλο παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι” θα βρίσκονται στους “16”. Με ήττα του Ολυμπιακού και νίκη της Μπενφίκα μετά θα θέλει μόνο νίκη με Άντερλεχτ την τελευταία αγωνιστική. Με ήττα του Ολυμπιακού και νίκη της Άντερλεχτ, η ελληνική ομάδα περνάει ακόμα και με ήττα με 0-2 στο τελευταίο παιχνίδι. Για να μείνει εκτός εκτός ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει η Άντερλεχτ την Μπενφίκα και μετά τον Ολυμπιακό με 0-3 ή να κάνει η Μπενφίκα δυο νίκες και ο Ολυμπιακός δύο ήττες.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Παρί 10
Ολυμπιακός 7
Μπενφίκα 4
Άντερλεχτ 1

Τελευταία αγωνιστική (10 Δεκεμβρίου):

Μπενφίκα – Παρι Σεν Ζερμέν
Ολυμπιακός – Άντερλεχτ