Ύποπτος για παράλειψη δήλωσης περιουσίας σε βαθμό κακουργήματος ο Παπαντωνίου

Ως ύποπτος με την κατηγορία παράλειψης δήλωσης περιουσιακού στοιχείου στο πόθεν έσχες, σε βαθμό κακουργήματος, καλείται να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Κατά τις Αρχές, το 2009 και το 2010 ο πρώην υπουργός δεν περιέλαβε στη δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεούται να υποβάλει στη Βουλή καταθέσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, που διαθέτει η σύζυγός του σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας, και περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαντωνίου ελέγχθηκε πρόσφατα από το ΣΔΟΕ για υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία παραπέμφθηκε στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές, βάσει της φορολογικής νομοθεσίας.

Επίσης, κατά του πρώην υπουργού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθεση πόθεν έσχες που αφορά τη μη δήλωση καταθέσεων της συζύγου του, το 2000, όταν ανοίχτηκε στο όνομά της σχετικός λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα.

Ο ίδιος ο κ. Παπαντωνίου έχει δηλώσει ενώπιον της Βουλής πως τα χρήματα αποτελούσαν καταπίστευμα των παιδιών του από προηγούμενο γάμο, και για το λόγο αυτό δεν τα δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: skai.gr