Ιστορική επίσκεψη Παπούλια στη Σεούλ

Επισκέψεις αλλά και… επενδύσεις στο τραπέζι

papoulias1Στη Σεούλ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Νότια Κορέα για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι αρκετά “πλούσιο”, ενώ θα έχει σχέση και με τις επενδύσεις στη χώρα μας, αφού θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της Samsung, με τον κολοσσό να έχει εκφράσει ενδιαφέρον επένδυσης στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, αύριο το πρωί, το πρόγραμμα του κ. Παπούλια ξεκινά με κατάθεση στεφάνου στο Εθνικό Κοιμητήριο της Κορέας, φόρος τιμής στα θύματα του εμφυλίου στις αρχές της δεκαετίας του ‘50. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Εθνοσυνέλευση της Κορέας, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Σώματος, Χι Τσάνγκ Κάνγκ. Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας θα μιλήσει στο Οικονομικό Φόρουμ Κορέας-Ελλάδας και θα παρακαθίσει σε γεύμα που δίνει προς τιμή του η Ομοσπονδία Κορεατικών Βιομηχανιών, παρουσία και Ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στον επίσημο ξενώνα Yeong Bin Gwan, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής από την Πρόεδρο της Ν. Κορέας Χιου Γκιεν Παρκ. Οι δύο ηγέτες, μαζί με αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν επίσημες συνομιλίες και πρόκειται να υπογραφεί συμφωνία για την προστασία των διαβαθμισμένων στρατιωτικών πληροφοριών.

Το βράδυ της Τρίτης η Πρόεδρος της Ν. Κορέας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Παπούλια.

Την Τετάρτη το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη επί του 38ου παράλληλου, που χωρίζει τη Βόρειο από τη Νότιο Κορέα, και θα ενημερωθεί από στρατιωτικούς για την κατάσταση στη πράσινη γραμμή.

Το μεσημέρι της ίδιας μέτας ο κ. Παπούλιας και η ελληνική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στη περιοχή Ιντσέον, όπου βρίσκεται το Μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας, θα καταθέσει στεφάνι και θα ψαλεί τρισάγιο στη μνήμη τους, από τον μητροπολίτη Κορέας, και έξαρχο Ιαπωνίας, Αμβρόσιο.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναχωρήσει για την Ελλάδα, όπου αναμένεται να φτάσει μετά το μεσημέρι της Πέμπτης.

Parapolitika.gr