Ο πρώτος νεκρός από πυρά αστυνομικών στην ιστορία της Ισλανδίας

Θύμα ένας ένοπλος που από το διαμέρισμά του πυροβολούσε με κυνηγετική καραμπίνα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ισλανδική αστυνομία υποχρεώθηκε σήμερα να ανοίξει πυρ εναντίον ενός άνδρα, ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά.

Το επεισόδιο «δεν έχει προηγούμενο» στην Ισλανδία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρέικιαβικ ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Χάραλντουρ Γιοχάνεσεν.

Η εγκληματικότητα στη χώρα αυτή των 322.000 κατοίκων είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο και οι αστυνομικοί της σπάνια επεμβαίνουν ένοπλοι.

Το θύμα είναι ένας άνδρας περίπου 60 ετών, ο οποίος για άγνωστο λόγο βάλθηκε να πυροβολεί με μια κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε μόνος στο Ρέικιαβικ γύρω στις 5 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας.

Αφού εκκένωσε την πολυκατοικία, η αστυνομία επιχείρησε μάταια να αποκαταστήσει επαφή μαζί του και στη συνέχεια έριξε δακρυγόνα από τα παράθυρα για να τον εξουδετερώσει.

«Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί από τα παράθυρα του διαμερίσματός του», ανέφερε ο διευθυντής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Στέφαν Έρικσον.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας διείσδυσαν στο διαμέρισμα γύρω στις 6 π.μ.. Ο ένοπλος τους υποδέχθηκε με νέα πυρά πετυχαίνοντας στο κράνος έναν αστυνομικό και στο αλεξίσφαιρο γιλέκο έναν άλλο.

Οι αστυνομικοί αυτοί απάντησαν στα πυρά και πέτυχαν τον άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

«Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της για το επεισόδιο αυτό και υποβάλλει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια», δήλωσε ο Γιοχάνεσεν.