Ενέσεις για τρία χρόνια στα πόδια έκανε ο Μέσι

messiΗ ιστορία του ποδοσφαιριστή «φαινόμενο» Λιονέλ Μέσι περιγράφεται στο νέο βιβλίο «Messi», που θα κυκλοφορήσει από αύριο στα βιβλιοπωλεία. Το βιβλίο υπογράφει ο Γκιγιέμ Μπαλαγκουέ, συγγραφέας και της βιογραφίας του Πεπ Γκουαρντιόλα, και σε αυτό γίνεται αναφορά στις δυσκολίες που πέρασε ο Μέσι μέχρι να εξελιχτεί στο σημερινό επιπεδο.

Ο μικρός Λέο, που έβλεπε τους φίλους του να μεγαλώνουν και αυτός να παραμένει στάσιμος, περιγράφει: «Όταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τριών χρόνων». «Ήμουν τόσο μικρόσωμος, που σχολίαζαν πως όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο έμοιαζα ο μικρότερος απ’ όλους. Αυτό συνέβαινε μέχρι που ολοκλήρωσα τη θεραπεία και άρχισα να αναπτύσσομαι φυσιολογικά».

Η θεραπεία ήταν αποτελεσματική αλλά ακριβή, περίπου 1.500 δολάρια τον μήνα, ποσό αρκετά μεγάλο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Μέσι. Ο πατέρας του Λέο, Χόρχε, πήγε στην ομάδα που έδειχνε ενδιαφέρον για τον γιο του, τη Νιούελς Ολντ Μπόις. Αυτοί, ενώ διαβεβαίωσαν την οικογένεια ότι θα πληρώσουν τη θεραπεία, δεν έδωσαν παρά μόνο 300 πέσος (περίπου 36 ευρώ).

Ο παλιός συμπαίκτης του Λιονέλ Μέσι, Χεράρδο Γκριγκίνι, θυμάται: «Αντιμετώπιζε τις ενέσεις σαν να ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που τον έφερε στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα είναι το ταλέντο του, αλλά και η αυτοπεποίθησή του. Ο Λέο ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής». «Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα, πριν πέσει για ύπνο. Επτά ημέρες στο ένα πόδι του, επτά ημέρες στο άλλο. Και το δεχόταν πολύ φυσιολογικά».

Ο Μέσι έβλεπε τη θετική πλευρά του προβλήματός του: «Το να είσαι μικρόσωμος σου επιτρέπει να είσαι πιο γρήγορος και ευκίνητος και αυτό με βοήθησε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο».

Fortunegreece.com