Τσίπρας: Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο Σαμαράς για πλειστηριασμούς, γιατί το τέλος θα είναι τραγικό

Το θέμα των πλειστηριασμών είναι για μας η σημαντικότερη “κόκκινη γραμμή”. Αν δεν τη θέσει η κυβέρνηση, θα τη θέσει η κοινωνία δήλωσε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα, προειδοποιώντας ότι “αν θα συνεχίσει το κρυφτούλι, το τέλος, θα είναι τραγικό”. Έχω θέσει το θέμα εδώ και ένα εικοσιτετράωρο, αλλά δεν έχω πάρει απάντηση σημείωσε. Όπως υπογράμμισε το πιο σημαντικό είναι η απαγόρευση μεταβίβασης των «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds. «Αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επειδή έχουν περάσει 24 ώρες από την κατάθεση και τη δημοσιοποίηση της πρότασης, «αλλά δεν έχω ακούσει καμία συγκεκριμένη θέση από την κατά τα άλλα λαλίστατη σε διάφορα ζητήματα κυβέρνηση, θέλω να καλέσω για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση» και αναρωτήθηκε «αν θα στηρίξει, θα ψηφίσει η κυβέρνηση, η κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη Βουλή, τη συγκεκριμένη τροπολογία ή θα συνεχίζεται αυτό το κρυφτούλι με την τρόικα».

Η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ και ο κ. Τσίπρας συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του θεωρεί σημαντικό να στηριχθεί ο θεσμός του Επιμελητηρίου. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσέθεσε, πιστεύουμε ότι μπορεί να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα θετικό ρόλο στην αναγκαία διαδικασία της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας μας και στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση- και είναι σε όλους μας κατανοητό ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση αν δεν στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα ρευστότητας, «η ασφυξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την αδυναμία των τραπεζών να δώσουν πιστώσεις», αλλά και το ζήτημα του ασφαλιστικού προβλήματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πρόταση να υπάρξει κεφαλαιοποίηση των χρεών και να ξεκινήσουν από 1/1/2014 οι 350 χιλιάδες να πληρώνουν τη συνδρομή τους και να επανενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα, διότι πλέον δεν είναι μονάχα ένα πρόβλημα που αφορά τον κλάδο, «αλλά είναι ένα ζήτημα που, κατά την άποψή μας, παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής τραγωδίας. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση σ’ αυτό το πρόβλημα», είπε.

Πηγή: http://www.skai.gr