Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού “Μυθική Πελοπόννησος

Η καρδιά της Πελοποννήσου θα χτυπά στο κέντρο της Αθήνας το τετραήμερο από τις έως τις 8 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού “Μυθική Πελοπόννησος”.Η έκθεση, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας. Παραγωγοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο θα εκθέσουν τα προϊόντα τους, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα αγοράσουν σε προνομιακές τιμές.

Με άξονα την εξωστρέφεια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύει τη συνεργασία αλλά και τις συνέργειες με τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής και στοχεύει στη διεύρυνση της αγοραστικής δύναμης, αλλά και στη διαφήμιση των πελοποννησιακών προϊόντων. Στην έκθεση συμμετέχει ενιαία η Πελοπόννησος, στοχεύοντας στη συσπείρωση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το μέσο για την έξοδο από την κρίση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:30 από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, με την παρουσία προέδρων και μελών των επιμελητηρίων. Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, και η  υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της έκθεσης περιλαμβάνονται cooking show με παραδοσιακή μαγειρική της Πελοποννήσου, αλλά και παρασκευή ζυμαρικών. Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του πελοποννησιακού πρωινού, αλλά και άλλων προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικά χορευτικά συγκροτήματα των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου, ενώ θα πραγματοποιηθεί βραδιά παραδοσιακής μουσικής, ανοιχτή στο κοινό.

Πληροφορίες: Κοκκίνης Δημήτρης, τηλ. 2713 601105, 6944554456