Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα

kakokairiaΣτην «κατάψυξη» βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με τον υδράργυρο το πρωί να πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου και στους -3 στην Καστοριά. Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί «ήλιος με δόντια», ενώ από νωρίς ο υδράργυρος «έδειξε» -1 βαθμό Κελσίου στην περιοχή του αερολιμένα «Μακεδονία». Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν, επίσης, σε Σέρρες (-3), Καβάλα (-3) και Βέροια (-1). «Βουτιά» στους -7 βαθμούς Κελσίου έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, 1 βαθμός).

Λόγω του παγετού, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς- Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν από τα Γρεβενά προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, τη Σαμαρίνα και το Περιβόλι.

Εξάλλου, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν την Άρνισσα με το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και τον παραδοσιακό οικισμό Άγιο Αθανάσιο, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Βέροιας-Σελίου.

Προβλήματα για δεύτερη μέρα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες
Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατα τόπους τα 9 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο μέχρι την Αίγινα.

Κλειστή εξακολουθεί να είναι η γραμμή Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος- Σποράδες, Καβάλα- Πρίνος και Θάσος- Κεραμωτή. Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο- Αντίρριο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ