Μαξίμου: Εντολή να μην κόβεται το ρεύμα στις οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν!

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες, των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

 

1985124_555_355

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, έγινε εκτενής αναφορά για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, οι τοπικές αρχές θα πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις εκείνες, των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε χθες, εφαρμόζει σειρά διευκολύνσεων για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ήδη έχουν ενταχθεί περί τα 2 εκατομμύρια πολίτες) και δεν κόβει το ρεύμα σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων. Η επιχείρηση καλεί επίσης τους κοινωνικούς φορείς, εφόσον περιέρχονται σε γνώση τους περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.

Η συνάντηση για τα ενεργειακά υπο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πραγματοποιήθηκε εν όψει και της αυριανής επίσκεψης στη χώρα μας του αρμόδιο επιτρόπου Γκίντερ ‘Ετινγκερ. Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση του κόστους ενέργειας και στις βιομηχανίες, κάτι που θα δημιουργήσει, όπως είπε, νέες θέσεις εργασίας.

Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ παρουσίασε, επίσης, τις εξελίξεις σε σχέση με την υπογραφή των συμβάσεων για παραχώρηση των περιοχών Πατραϊκού Κόλπου και Ιωαννίνων για έρευνες πετρελαίου. Στόχος είναι η υπογραφή να γίνει ως το τέλος του χρόνου, εφόσον συμφωνηθεί το φορολογικό καθεστώς κατά τη διάρκεια.

NewsIt.gr