Επτά ομογενείς βραβεύονται από την Πολιτεία της Βικτώριας

Επτά ομογενείς συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 70 και πλέον πολίτες και οργανισμούς που η Πολιτεία της Βικτώριας βράβευσε για την προσφορά τους στον πολυπολιτισμό.
Και πέρα από το αξιοσημείωτο γεγονός ότι η παρουσία των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην λίστα των βραβευμένων είναι αξιοσημείωτη, αξιοσημείωτο είναι και το ότι οι πέντε εκ των εφτά ομογενών είναι γυναίκες.

Χρ. Χριστοδούλου

Χρ. Χριστοδούλου

Οι επτά ομογενείς που βραβεύτηκαν είναι οι κ.κ. Χρήστος Χριστοδούλου από το Lalor, Παντελής Χατζηπαντελής από το Rosebud, Θεοδώρα Κουφοπούλου από το Reservoir, Άννα Νικόλα από το East Malvern, Νέλη Νικολούδη από το Richmond, Μαρία Σωτηρίου από το Mount Eliza και η Μαρία Βλαχοδημητροπούλου από το Wheelers Hill.

Παντελής Χατζηπαντελής

Παντελής Χατζηπαντελής

 

 

 

Η τελετή βράβευσής τους έλαβε χώρα στο Κυβερνείο της Βικτώριας και τα βραβεία απένειμαν, εκτός από τον προεδρεύοντα της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας, κ. Chin Tan, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί και ο θεσμός, ο κυβερνήτης της Βικτώριας, Alex Chernov AC QC, ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, κ. Dennis Napthine, οι πολιτειακοί υπουργοί Νίκος Κότσιρας, Jeanette Powell και Martin Dixon, αλλά και ο αρχηγός της Αστυνομίας της Πολιτείας, Ken Lay.

Θεοδώρα Κουφοπούλου.

Θεοδώρα Κουφοπούλου.

Κατά την απονομή, ο προεδρεύον της Επιτροπής Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτώριας, κ. Chin Tan, αναφέρθηκε στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Πολιτείας, ενώ εξήρε παράλληλα και το έργο που επιτελεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ballarat ώστε να προάγει τη συνοχή, αλλά και την ανοχή μεταξύ των δημοτών της πόλης που προέρχονται από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ανάλογο βραβείο στην κατηγορία Τοπικής Αυτοδιοίκησης απονεμήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ballarat.