Εκδήλωση προς τιμήν των ξένων αρχαιολογικών Ινστιτούτων στην Αθήνα

ΗΠρέσβηςτηςΑυστραλίαςστηνΕλλάδα, κα. ΤζένηΜπλούμφιλντ και ο Διευθυντής του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής κος Αλέξανδρος Καμπίτογλου, οργάνωσαν εκδήλωση στην κατοικία της Πρέσβεως, προς τιμήν των 17 ξένων αρχαιολογικών ινστιτούτων στην Αθήνα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές των 17 ξένων αρχαιολογικών ινστιτούτων, η πρώην Υπουργός Πολιτισμού κα. Τατιάνα Καραπαναγιώτη και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.  Λόγω απουσίας του στο εξωτερικό, ο Υπουργός Πολιτισμού, κος Πάνος Παναγιωτόπουλος έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα.
Στην ομιλία της, η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Μπλούμφιλντ συνεχάρη τους Διευθυντές των ξένων ινστιτούτων για το σημαντικό τους έργο στην ανάδειξη της Ελληνικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς παγκοσμίως.  Η κα. Μπλούμφιλντ έκανε επίσης ειδική μνεία του σημαντικού έργου του Καθηγητή κου. Καμπίτογλου και στην αδιάκοπη προσφορά του στην εξαιρετική εργασία του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, καθώς και στην προώθηση των Ελληνικών σπουδών στην Αυστραλία. 
Λεζάντα: (από αριστερά) Υποδιευθυντής του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (ΑΑΙΑ), Δρ. Σταύρος Πασπαλάς, η Α.Ε. Πρέσβης της Αυστραλίας, κα. Τζένη Μπλούμφιλντ, Διευθυντής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου, Ομότιμος Καθηγητής κος. Αλέξανδρος Καμπίτογλου.

Λεζάντα: (από αριστερά) Υποδιευθυντής του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (ΑΑΙΑ), Δρ. Σταύρος Πασπαλάς, η Α.Ε. Πρέσβης της Αυστραλίας, κα. Τζένη Μπλούμφιλντ, Διευθυντής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου, Ομότιμος Καθηγητής κος. Αλέξανδρος Καμπίτογλου.

Ο κος Καμπίτογλου υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Καθηγητής σε Αυστραλιανό πανεπιστήμιο, και
ιδρυτής του Ινστιτούτου καθώς και παγκοσμίως διακεκριμένος επιστήμονας για το συγγραφικό του έργο.
Περισσότερα από 30 χρόνια το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο αποτελεί σημαντικό συνδετικό κρίκο μεταξύ της Αυστραλίας και της Ελλάδας, με την έμπρακτη στήριξη του έργου των Αυστραλών ερευνητών και αρχαιολόγων που εργάζονται στην Ελλάδα.  Σε συνεργασία με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία και το Τμήμα Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Sydney, το Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο εκτελεί ανασκαφές στο γεωμετρικό οικισμό της Ζαγοράς στην Άνδρο, καθώς και στην Τορώνη της Χαλκιδικής, που έχουν προσφέρει σημαντικά ευρήματα στην παγκόσμια Αρχαιολογία και Ιστορία.
Η Πρεσβεία της Αυστραλίας υποστηρίζει έμπρακτα το έργο του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και επικροτεί τις δράσεις και την προσφορά του στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Πρεσβεία στο 210 8704028.