Ισλαμιστές μαχητές εκτέλεσαν έναν Σύρο για «βλασφημία»

Ο πωλητής σκοτώθηκε μετά από πολλαπλούς πυροβολισμούς στο κεφάλι

113AFDC5549BB7F87D7EA78333BE69AAΙσλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), η οποία θεωρείται ότι πρόσκειται στην αλ Κάιντα, εκτέλεσαν έναν Σύρο τον οποίο κατηγόρησαν για βλασφημία στην επαρχία Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο επρόκειτο για έναν πωλητή καυσίμων, ο οποίος φέρεται ότι έπασχε από ψυχική νόσο και συνελήφθη στην Σαρακέμπ διότι υπήρχαν υποψίες σε βάρος του για απάτη.

«Οι μαχητές αγόρασαν από αυτόν καύσιμο κι απαίτησαν να μάθουν γιατί ήταν νοθευμένο. Απάντησε με μια έκφραση της τοπικής διαλέκτου, λέγοντας: “Και πώς να το ξέρω; Ποιος είμαι, ο Θεός του καυσίμου;”», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο πωλητής εκτελέστηκε με πολλαπλούς πυροβολισμούς στο κεφάλι την Κυριακή και το πτώμα του εγκαταλείφθηκε σε έναν δρόμο, πρόσθεσε η ίδια οργάνωση, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται αντικαθεστωτικοί, ιατρικές πηγές κ.ά.

Η οργάνωση ΙΚΙΛ έχει κατηγορηθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι ασκεί βία σε βάρος αμάχων στις περιοχές τις οποίες ελέγχει στη Συρία. Τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι μαχητές αυτής της οργάνωσης είχαν εκτελέσει έναν έφηβο μπροστά στους γονείς του διότι είχε χρησιμοποιήσει «επί ματαίω» το όνομα του προφήτη Μωάμεθ.

Ωστόσο η ισλαμιστική οργάνωση παραμένει μια ισχυρή δύναμη στη Συρία, όπου ο εμφύλιος πόλεμος που συνεχίζει να μαίνεται έχει στοιχίσει τη ζωή σε 126.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και έχει οδηγήσει εκατομμύρια άλλους στην προσφυγιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

NewsBeast.gr