Σχιζοφρενής (;) ο επίσημος Αφρικανός μεταφραστής στη νοηματική γλώσσα!

Νέα τροπή παίρνει ο σάλος που έχει προκληθεί στη Νότιο Αφρική από την αποκάλυψη ότι ο επίσημος μεταφραστής στη νοηματική γλώσσα των ομιλιών των επισήμων στην τελετή για τον Μαντέλα ήταν απατεώνας, καθώς, όσα με τα χέρια του σχημάτιζε, δεν έβγαζαν νόημα!
Ο ίδιος μίλησε σε εφημερίδα της χώρας λέγοντας ότι εκείνη την ώρα παραληρούσε και άκουγε φωνές. Νωρίτερα, μιλώντας στο Radio 702 είχε πει ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και ότι την ώρα της τελετής έπαθε κρίση.
«Προσπάθησα να ελέγξω τον εαυτό μου και να μην φανεί τι μου συμβαίνει. Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση στην οποία βρέθηκα» φέρεται να δήλωσε.
Ωστόσο κρίσιμα ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την ασφάλεια των υψηλών καλεσμένων στην Τελετή για τον Νέλσωνα Μαντέλα.  Και μόνον στη σκέψη πως -εάν αληθεύει ο ισχυρισμός του μεταφραστή- ηγέτες παγκοσμίου κύρους, ακόμη και αυτός ο Πρόεδρος της Αμερικής, στάθηκαν, έστω και για λίγα λεπτά,  δίπλα σε έναν σχιζοφρενή, ο οποίος “προσπαθούσε να ελέγξει τον εαυτό του”, όπως ο ίδιος φέρεται να δήλωσε, δείχνει το μέγεθος του κινδύνου στον οποίο εκτέθηκαν γιατί κάποιοι από την επίσημη επιτροπή οργάνωσης δεν ήλεγξαν ως όφειλαν το βιογραφικό του μεταφραστή!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ένωση Κωφών δήλωσε στο BBC ότι οι κινήσεις του άνδρα ήταν τυχαίες. Η νοηματική γλώσσα της Νοτίου Αφρικής έχει τη δική της δομή την οποία αγνοούσε ο “μρτασφραστής”.  Μάλιστα, η Βίλμα Νόιχουντ-Ντρούχεν, η πρώτη κωφή βουλευτής της Νοτίου Αφρικής, έγραψε στο Twitter ότι η νοηματική γλώσσα του μεταφραστή «είναι για τα σκουπίδια». «Δεν ξέρει τη νοηματική γλώσσα. Σας παρακαλώ κατεβάστε τον» έγραψε η ίδια στο Twitter.
Τώρα οι αρχές διεξάγουν έρευνες…

PHP