Συναντήσεις ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου με Υπουργό Εξωτερικών Αρμενίας και Αντιπρόεδρο Κοινοβουλίου‏

Με συναντήσεις που είχε τόσο με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν όσο και με τον ελληνικής καταγωγής Αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην Αρμενία ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος.

Μετά την ομιλία του 29η Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), ο κ.Γεροντόπουλος είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών. Το κλίμα ήταν πολύ θερμό λόγω των άριστων σχέσεων των δύο χωρών και συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ακόμα στενότερη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς.

Ο κ.Ναλμπαντιάν ευχαρίστησε τον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών, γιατί ως Ευρωβουλευτής παλαιότερα ήταν από τους πρωτεργάτες της αναγνώρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους. Από την πλευρά του ο κ.Γεροντόπουλος, επεσήμανε τις άριστες σχέσεις και την συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο αλλά και μέσα από τον ΟΣΕΠ, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Αρμενίας για την ευρωπαϊκή της προσέγγιση.

_ΣυνάντησηΣτη συνάντηση με τον ελληνικής καταγωγής Αντιπρόεδρο του Αρμενικού Κοινοβουλίου, του επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Αρμενίας να πλησιάσει περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Οι δυο λαοί υποστηρίζουν διαχρονικά ο ένας τον άλλον γιατί τους συνδέουν πολλά και θα πρέπει η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να γίνει ακόμα στενότερη σε όλους τους τομείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεροντόπουλος. Ο κ.Σαρμαζάνοβ τόνισε ότι οι ομογένειες των δύο χωρών αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας, ενώ η ευρωπαϊκή εμπειρία της Ελλάδας μπορεί να αποτελέσει σημαντική βοήθεια για την χώρα του. Θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για στενότερη συνεργασία σε θέματα όπως η οικονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Ευχαρίστησε παράλληλα τον ίδιο

προσωπικά για την συμβολή του στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και την χώρα μας για την θερμή συμπαράσταση της στο ίδιο ζήτημα.