«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση στη Θεσσαλονίκη»

 

Μπουτάρης και δημοτικό συμβούλιο εναντιώνονται στην εκδήλωση του κόμματος την Κυριακή

Ψήφισμα που εναντιώνεται στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο Λευκό Πύργο, εξέδωσε3E68251E86CDD271784DB7C8C4BAC3AF το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σε σημερινή συνεδρίασή του, παρόντος του δημάρχου Γ. Μπουτάρη. Η εκδήλωση του κόμματος προγραμματίζεται για την Κυριακή.

«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση σε μια πόλη, όπου Έλληνες, Εβραίοι και Χριστιανοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα από τη ναζιστική θηριωδία και η οποία προσφάτως ανακηρύχθηκε ως μαρτυρική πόλη και εντάχθηκε στο “Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας 1940-1945-Ελληνικά Ολοκαυτώματα”» τονίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα, ενώ σημειώνεται ότι την ίδια θέση είχε εκφράσει το δημοτικό συμβούλιο και στην 21η συνεδρίασή του στις 4 Νοεμβρίου 2013.

«Για τη Χρυσή Αυγή εμένα δεν μου καίγεται καρφί. Η μισαλλοδοξία και το μίσος που κηρύσσει η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης.

Η τοποθέτηση του δημάρχου έγινε στο πλαίσιο δηλώσεών του μετά την εκδήλωση της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για την ίδρυση μουσείου και κέντρου εκπαίδευσης για το Ολοκαύτωμα στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.

NewsBeast.gr