Πρόστιμο 900.000 ευρώ στην Google από την Ισπανία για παραβιάσεις ιδιωτικότητας

 

 

Όταν, τον περασμένο χρόνο η Google παρουσίασε την ενοποιημένη πολιτική της για τα προσωπικά δεδομένα με ισχύ σε όλες τις υπηρεσίες της, ξεκίνησαν έρευνες σε έξι ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

Η πρώτη από αυτές που κατέληξε σε απόφαση είναι η Ισπανία, η οποία κατέληξε να επιβάλλει στην εταιρεία πρόστιμο €900.000.

 

 

Η επιτροπή αποφάσισε πως η νέα πολιτική παραβιάζει τη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων της Ισπανίας, η Google δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συλλέγει προσωπικές πληροφορίες, ούτε για πόσο διάστημα θα τις αποθηκεύει.

 

 

Προς το παρόν, η Google δεν θα προβεί σε κάποια ενέργεια, καθώς σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας, θα πρέπει πρώτα να μελετήσουν την πλήρη αναφορά.

 

Πιθανόν όμως να αναγκαστούν να αλλάξουν την πολιτική τους αν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνηγορήσουν με την Ισπανία, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της οποίας πρόσφατα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Google συλλέγει παράνομα, εν αγνοία των χρηστών προσωπικά δεδομένα.

PC MAGAZINE