Ανεβαίνει η δημοτικότητα του Ολάντ

Η δημοτικότητα του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αυξήθηκε το Δεκέμβριο για πρώτη φορά εδώ και μήνες, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση, όμως οι περισσότεροι ψηφοφόροι εξακολουθούν να αμφιβάλλουν ότι ο Ολάντ θα μπορέσει να αναζωογονήσει την οικονομία.hollande1_533_355

Το ποσοστό του Ολάντ αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση μ’ ένα μήνα νωρίτερα και έφθασε στο 22%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δημοσιεύθηκε από την κυριακάτικη εφημερίδα “Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς”. Περισσότεροι αριστεροί εγκρίνουν τώρα την ηγεσία του, ενώ η άνοδος της δημοτικότητάς του ήταν η πρώτη που έχει καταγράψει από τον Αύγουστο.

Η δημοτικότητα του σοσιαλιστή ηγέτη έχει βελτιωθεί ελαφρώς έπειτα από μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου στην οποία είχε βυθιστεί στο 15% – χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια άλλη δημοσκόπηση έδειξε πως το ποσοστό του φθάνει το Δεκέμβριο μέχρι και 24%.

Ωστόσο με την ανεργία να επιμένει κοντά στο 11%, η βελτίωση είναι μικρή. Τα ποσοστά του Ολάντ παραμένουν πολύ κατώτερα απ’ αυτά του συντηρητικού πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί κατά την ίδια περίοδο της προεδρίας του, η οποία είχε διαρκέσει από το 2007 ως το 2012.

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό αυξήθηκε κατά δύο μονάδες, στο 24%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

NewsIt.gr