Μήπως η κοινή λογική θα έπρεπε να είναι μνημονιακή δέσμευση;

Μας λείπουν πολλά σ’αυτή τη χώρα,κυρίως όμως μάς λείπει η κοινή λογική…των κυβερνώντων .
Ο κύριος Στουρνάρας,με την καλβινική λογική στην οικονομία ,αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο,για να μη …θερμαίνουν με φτηνό πετρέλαιο τις πισίνες τους οι πλούσιοι!
Κατά τα άλλα οι πόλεις πνίγονται στην αιθαλομίχλη,διαμερίσματα παραδίδονται στις φλόγες και νέα παιδιά πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις μιας κυβέρνησης που αρνείται να παραδεχθεί το αυτονόητο.
Όσο για τον ανεύθυνο ή μάλλον μειωμένης ευθύνης Υπουργό Υγείας κουνάει το δάχτυλο σ’αυτούς που ζητούν μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο με το αιτιολογικό πως συντελούν στη διατήρηση του λαθρεμπορίου!
Φυσικά από τον Υπουργό Υγείας δε θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό,όταν με τροπολογίες μεθοδεύει την ακύρωση στην πράξη του διαλόγου με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ,με στόχο να απαλλαγεί από το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης,αδιαφορώντας για τις συνέπειες!
Κι όλα αυτά γιατί ως ζηλωτής του μνημονίου δε θέλει να μοιραστεί τη δόξα της διάλυσης των πάντων με τον κ.Τόμσεν!
Όσο για την κυβέρνηση η λογική της εξαντλείται σε ένα και μόνο επιχείρημα:Το μνημόνιο είναι μονόδρομος.Αν ξεφύγουμε από το μονόδρομο που ακολουθούμε,παραμονεύει ο ΣΥΡΙΖΑκαι οι παραφυάδες του…και τότε θα έρθει το τέλος!
Απίστευτο επιχείρημα,ενώ η ανεργία καλπάζει,η επιχειρηματικότητα είναι μηδενική,οι φόροι εκτοξεύονται και όλα πνίγονται στην αιθαλομίχλη της αβεβαιότητας.
Κι ύστερα ψάχνετε τη λογική σ’αυτόν τον τόπο!