Πρώην υπουργός νεκρός από ισχυρότατη έκρηξη στη Βηρυτό

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 50 τραυματίστηκαν από ισχυρότατη βομβιστική επίθεση που συντάραξε το πρωί της Παρασκευής τη Βηρυτό του Λιβάνου, έχοντας ως στόχο τον πρώην υπουργό και σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, Μοχάμεντ Τσάταχ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που ο κ. Τσάταχ κινούταν προς την οικία Χαρίρι προκειμένου να λάβει μέρος σε συνεδρίαση ομάδας που υποστηρίζει τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες στο συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Υπενθυμίζεται πως η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ συμμετέχει ενεργά στο συριακό εμφύλιο πόλεμο, στηρίζοντας με άνδρες και πολεμοφόδια το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Έως τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα με τα πρώτα πλάνα που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στο κέντρο της Βηρυτού, σε μία περιοχή όπου στεγάζονται πολλά κυβερνητικά γραφεία, τράπεζες και μεγάλα εμπορικά καταστήματα.

Ο Τσάταχ ήταν επιφανής οικονομολόγος και είχε θητεύσει ως στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, γιου του δολοφονηθέντος Ραφίκ Χαρίρι.

Πηγή: skai.gr