Η κυβέρνηση βρήκε τη λύση: Θα δώσει επίδομα αιθαλομίχλης!

Την απόφαση της κυβέρνησης για να δοθεί επίδομα αιθαλομίχλης σε νοικοκυριά επιβεβαίωσαν σε ευρεία σύσκεψη οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα νέα κίνητρα προς τους καταναλωτές για τον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το επίδομα θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα και σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει πως θα είναι λίγοι οι δικαιούχοι. Η απόφαση για νέο επίδομα έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμα μία φορά πως ο Γιάννης Στουρνάρας δεν σκοπεύει να ρίξει νερό στο κρασί του και να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οπότε και θα ξεκαθαρίζει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και πότε θα λάβουν το νέο επίδομα.

Πηγή: iefimerida.gr