Οι αφίξεις του κέντρου που δίνουν νέα πνοή στην Αθήνα [εικόνες]

Μπορεί πολλοί κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας να έχουν χάσει το μέτρημα από τα λουκέτα στα πάλαι ποτέ πολυσύχναστα καταστήματα, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που τολμούν και φέρνουν ρεύμα ανανέωσης στην πόλη.

Κόντρα στο κλίμα που θέλει την Ερμού, έναν από τους εμπορικότερους δρόμους του πλανήτη, σκιά του εαυτού της, το fortunegreece καταγράφει τις νέες αφίξεις που ομορφαίνουν ουσιαστικά την πόλη.

Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας


Το εστιατόριο του Μουσείου άνοιξε τις πόρτες λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται και η πρώτη έκθεση αφιερωμένη στις γεύσεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Η ιστορία και η παράδοση της Ελλάδας μέσα από τις γεύσεις βρήκε επιτέλους στέγη χάρη σε μία ιδιωτική πρωτοβουλία που στόχο έχει να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο της πατρίδας μας. Παρακολουθείστε τη δράση τις εκδηλώσεις του από τη σελίδα στο Facebook.

Αγίου Δημητρίου 13 – Ψυρρή

Βιβλιοπωλείο της Εστίας


Μπορεί η Εστία να έριξε πολλούς σε στεναχώρια όταν έκλεισε το ιστορικό βιβλιοπωλείο της οδού Σόλωνος, τον περασμένο Μάρτιο, επέστρεψε όμως τις μέρες των Χριστουγέννων ως ένα σημείο που οι φίλοι της Εστίας μπορούν να βρουν όλους τους τίτλους του εκδοτικού οίκου. Στόχος των δημιουργών του είναι να γίνει ξανά μία εστία για όλους τους συγγραφείς όλων των εκδοτικών οίκων. Τους ευχόμαστε ολόψυχα τα όνειρα τους να γίνουν πραγματικότητα.

Διδότου 19 και Δελφών

Rock & Balls


Για τους τελευταίους που ίσως δεν το έχουν καταλάβει, η νέα «σφηκοφωλιά» της πόλης είναι ο χώρος γύρω από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι. Εκεί που για δεκαετίες υπήρχαν μόνο τα τυλιχτά του Κώστα και μέχρι και πριν τρία χρόνια μόνο ένα καφέ -το Magaze- ανά εβδομάδα ανοίγει και ένας νέος χώρος. Ο τελευταίος, άνοιξε μόλις την προπαραμονή των Χριστουγέννων και είναι από αυτούς που δεν περνούν απαρατήρητοι. Το Rock & Balls ισορροπεί με επιτυχία μεταξύ κοκτέιλς και κεφτέδων σε ένα χώρο που θυμίζει έντονα Νέα Υόρκη.

Βασιλικής 2 & Πλατεία Αγ. Ειρήνης

Επί λέξει


Από έναν άνθρωπο της «παλιάς καλής» Εστίας και η επόμενη κίνηση. Στις 19 Δεκεμβρίου άνοιξε τις πόρτες του το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» από τη Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία για 22 χρόνια υπηρετούσε το βιβλιοπωλείο της Εστίας και όλους τους βιβλιόφιλους που το επισκέπτονταν. Στο νέο χώρο 150 τ.μ. κυριαρχούν το άσπρο και το μαύρο, τα δοκίμια και η προσωπική φροντίδα της Μαρίας.

Ακαδημίας 32

Πατίστας


Φωτογραφία: Δημήτρης Καμάρας

Σε ένα χρόνο η ιστορική αλυσίδα καλλυντικών, που μεσουράνησε στις δεκαετίες ’70 και ’80, θα γιορτάζει τα 100 πρώτα χρόνια της. Προς το παρόν γιορτάζει τη δημιουργία του δεύτερου καταστήματος της. Μετά την Ευριπίδου όπου είχε αναδιπλωθεί, πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε τη λειτουργία του το κατάστημα του Συντάγματος στην οδό Νίκης.

Νίκης 4 & Ερμού