Τέσσερα χρόνια φυλάκιση στο Μιχάλη Λιάπη

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για όλες τις κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην υπουργός Μ. Λιάπης. Το δικαστήριο του επέβαλε 4 έτη φυλάκισης εξαγοράσιμης προς 50 ευρώ την ημέρα, 3.000 πρόστιμο για το ανασφάλιστο του οχήματος και κατάσχεση των πλαστών πινακίδων. Η ποινή είναι εφέσιμη. Εκδικητική χαρακτήρισαν την ποινή οι συνήγοροι του κ. Λιάπη.2005070_b2

Νωρίτερα η Πρόεδρος του δικαστηρίου καυτηρίασε το γεγονός της απουσίας του πρώην υπουργού και τόνισε ότι ενώ είναι δικαίωμά του να μην παρευρεθεί, καλό θα ήταν να είχε πάει και να τους πει τις ακριβώς είχε γίνει.
Απερίσκεπτη και ανόητη είναι οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί για την πράξη του πρώην υπουργού όπως τόνισαν οι συνήγοροί του ενώ ανέφεραν ότι δεν είχε οικονομικό όφελος καθώς είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης ανέφεραν ότι ο κ. Λιάπης δεν παρευρέθη στο δικαστήριο λόγω των δημοσιογράφων που τον περίμεναν και ζήτησαν από το δικαστήριο να του συμπεριφερθεί ως ένα απλός πολίτης που αναγνώρισε το λάθος του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ο πρώην υπουργός ενήργησε με δόλο έχοντας προσχεδιάσει την πράξη του, όπως είπε, αναφερόμενος στις πλαστές πινακίδες που είχε εκδώσει ο κ. Λιάπης όταν κατέθεσε τις αυθεντικές.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι του πρώην υπουργού υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις του ΚΟΚ εντολέας τους ενήργησε «από απερισκεψία, από ανοησία… αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», όπως είπε ο ένας εξ αυτών χαρακτηριστικά.

Τόνισαν μάλιστα ότι ο κ. Λιάπης αισθάνεται άσχημα και μεταμελημένος. Ανέφεραν, επίσης, ότι η απουσία του πρώην υπουργού από το δικαστήριο δεν οφείλεται σε απαξίωσή του αλλά στο γεγονός ότι «απ’ έξω υπάρχουν 30 δημοσιογράφοι και κάμερες, οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται και έξω από το σπίτι του».

News.gr