Ολάντ: Στενότερη συνεργασία με τη Γερμανία το 2014

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, υπογράμμισε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τους συμπολίτες του, ότι «η Γαλλία του αύριο δεν θα οικοδομηθεί εάν γκρεμιστεί η Ευρώπη» κι ανακοίνωσε την ανάληψη «πρωτοβουλιών» από κοινού με τη Γερμανία.

«Η Γαλλία του αύριο δεν θα χτιστεί γκρεμίζοντας την Ευρώπη. Μόνο ενισχύοντάς την (σ.σ. την Ευρώπη) θα προστατευθούμε», τόνισε ο Ολάντ, σε ένα μήνυμα με το βλέμμα στις ευρωεκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον επόμενο Μάιο.

Απευθυνόμενος, χωρίς να τους κατονομάσει, στους ευρωσκεπτικιστές, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αφήσει» χωρίς απάντηση «αυτούς που αρνούνται το μέλλον της Ευρώπης, αυτούς που θέλουν να επιστρέψουμε στα παλιά σύνορα, αυτούς που θέλουν να βγούμε από το ευρώ».

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες την άνοιξη, σε συνεργασία με τη Γερμανία «για να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στην Ένωσή μας».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν «μια ευκαιρία για την ανάδειξη μιας πολιτικής πλειοψηφίας» που θα έχει ως στόχο της την αλληλεγγύη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι «τη λιτότητα και τον εθνικό εγωισμό».

NewsIt.gr