Το 2014 είναι εδώ: Πως υποδέχθηκε ο πλανήτης το νέο έτος

Ο ερχομός της νέας χρονιάς εκτός από ελπίδες για καλύτερες ημέρες προσφέρει πάντα και μια καλή ευκαιρία για ένα φανταχτερό πάρτι και φαντασμαγορικά σόου.

Το ίδιο συνέβη και φέτος με τις μητροπόλεις ανά τον κόσμο να συναγωνίζονται, έστω και άτυπα, για το ποια θα προσφέρει το καλύτερο θέαμα με λαμπερά χρώματα και αμέτρητα πυροτεχνήματα να κυριαρχούν.

Λονδίνο

Στο κέντρο του Λονδίνου μόλις το Μπιγκ Μπεν χτύπησε μεσάνυχτα και ο ουρανός γέμισε από πάμπολλα πολύχρωμα πυροτεχνήματα. Η παραδοσιακή τεράστια ρόδα του London Eye φωταγωγήθηκε ακριβώς τα μεσάνυχτα μπροστά σε 50.000 δημότες και τουρίστες και πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα.

Βερολίνο

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ρεβεγιόν γύρω από την εμβληματική Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο παρακολουθώντας μεγάλη συναυλία με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα να στολίζουν το ουρανό της πόλης.

Παρίσι

Στο Παρίσι, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όπου είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας με 9.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες, πυροσβέστες και στρατιώτες να είναι επί ποδός.

Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της οποίας ο ουρανός φωτίστηκε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Επτά τόνοι εκρηκτικών φώτισαν τον ουρανό σχηματίζοντας τεράστια πολύχρωμα μπουκέτα, εκ των οποίων ορισμένα εκτοξεύθηκαν από τη διάσημη όπερά του για πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Νέα Υόρκη

Παρά το τσουχτερό κρύο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι γιόρτασαν στην κατάμεστη Τάιμς Σκουέαρ παρακολουθώντας τη μεγάλη κρυστάλλινη σφαίρα, σύμβολο της έλευσης του νέου έτους, να κατεβαίνει και να φωταγωγείται, ενώ ακολούθησε μουσική και χορός

Ρίο ντε Τζανέιρο

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο τουρίστες, γιόρτασαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα, με πυροτεχνήματα και υπαίθριες συναυλίες

Μόσχα

Μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις οργανώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με τα μέτρα ασφαλείας, πάντως, να είναι δρακόντεια έπειτα από τις τελευταίες αιματηρές επιθέσεις στον Βόρειο Καύκασο.

Η Πρωτοχρονιά εορτάστηκε με λαμπρότητα και σε άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου:

Πιονγιάνγκ

Σανγκάη

Βαλπαράισο

Ταϊπέι

Πεκίνο

Τζακάρτα

Τορόντο

Πιονγκγιάνκ

Σανγκάη

Πηγή: iefimerida.gr