Πριν την επιστροφή της Τρόϊκα οι απολύσεις στο δημόσιο

Μέχρι στις 15 Ιανουαρίου και μέχρι να επιστρέψει η τρόικα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει κλείσει το θέμα των απολύσεων του Δημοσίου και ειδικά το σύνολο των 4.000 απολύσεων που προβλεπόταν για το 2013.

Εκτός από τους περίπου 1.000 εργαζόμενους που λείπουν από το 2013 θα πρέπει να αναζητηθούν και οι 3.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις που καταλαμβάνουν στο Δημόσιο μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Λουκέτο σε 12 οργανισμούς τις επόμενες ημέρες

Σε πρώτο στάδιο και μαζί με εκείνους που αποχωρούν από την αμυντική βιομηχανία η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα κλείσει τον αριθμό των απολύσεων με λουκέτο σε οργανισμούς που απασχολούν λίγο προσωπικό. Εκτός του ΤΕΟ που απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους οι υπόλοιποι οργανισμοί που έχουν μπει στο στόχαστρο απασχολούν μέχρι 80 άτομα το πολύ. Το κυβερνητικό στρατόπεδο πιστεύει ότι τα 12 λουκέτα που έχουν προγραμματιστεί αρκούν.

3.000 απολύσεις ως τον Μάρτιο

Το αμέσως επόμενο στάδιο απολύσεων αφορά κυρίως σε καθαρίστριες και φύλακες οργανισμών και φορέων τόσο του σκληρού πυρήνα του δημοσίου όσο και των δήμων και των περιφερειών.
Μάλιστα είναι άποψη της κυβέρνησης ότι εάν υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα τότε είναι αυτές που αφορούν στην καθαριότητα και τη φύλαξη.

Κυβερνητικές πηγές και ως προς αυτό το στάδιο δηλώνουν βέβαιες ότι θα προχωρήσει κανονικά, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι στην περίπτωση που υπάρξουν αστοχίες αυτές θα καλυφθούν από τους εργαζόμενους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Ιούλιο και πρέπει ως τον Φεβρουάριο να βρουν μια νέα θέση στο δημόσιο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν.

Πηγή:NewsIt.gr