Εορταστικό πρόγραμμα και παιδικές φωνές για τα Χριστούγεννα και το νέο χρόνο 2014 στο Ράδιο-ΒΗΜΑ 90,1 FM Ιωαννίνων

 

Παραμονές του νέου χρόνου 2014 και ο ραδιο-θάλαμος του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο-ΒΗΜΑ 90,1 FM Ιωαννίνων γέμισε με χαρούμενες παιδικές παρουσίες και ηχούσε από μελωδικές φωνές, καθώς προσκεκλημένοι στην εκπομπή της Βίλιαν Στασινού ήταν ο εκπαιδευτικός-δημοσιογραφος Νίκος Σουτόπουλος και τα ανηψάκια του που δημιούργησαν μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα ένα επίκαιρο πρόγραμμα με τραγούδια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ο Νίκος Σουτόπουλος μας τραγούδησε με τη συνοδεία της κιθάρας του και διεύθυνε με επιτυχία το «οικογενειακό» μουσικό σχήμα καθώς στο αρμόνιο έπαιξε ο Βαγγέλης και στο ντέφι-τουμπελέκι ο Σέβος Σουτόπουλος.

Στην αρχή της ραδιοφωνικής εκπομπής έγινε τηλεφωνική σύνδεση με την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, όπου ο νεοχειροτονηθής Πρεσβύτερος π. Ηλίας Μάκος μας μίλησε για το μήνυμα και το νόημα των Χριστουγέννων που έρχεται να δώσει περιεχόμενο και αξία στη ζωή τόσων ανθρώπων με τη γέννηση του Θεανθρώπου Χριστού στις καρδιές τους σε μια εποχή τόσο παγερή και αφιλόξενη σαν αυτή που ζούμε.

Στη συνέχεια μίλησε η εκπαιδευτικός – παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής «Λαογραφικές διαδρομές» Ρένα Κουμπούρη για τα λαογραφικά ήθη και έθιμα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας στους ακροατές αυτό το θαυμάσιο λαογραφικό πλούτο που κρύβει η πατρίδα μας αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και τον έντονο συμβολισμό που έχει κάθε λαϊκό θρησκευτικό δρώμενο που μας κληροδοτήθηκε από την Αρχαία Ελλάδα ως σήμερα.

_Ράδιο-ΒΗΜΑ

Ο μικρός Γιώργος Μαϊμάρης από τη Λευκωσία ανέφερε στοιχεία από τη σχετική λαογραφία της Μεγαλονήσου και μας απήγγειλε τα Κυπριακά κάλαντα στην ελληνο-κυπριακή διάλεκτο. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί σύντομα μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό

πρόβλημα που τον αναγκάζει να διαμένει στη μοναδική διχοτομημένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του κόσμου, αλλά και ευχήθηκε στον ελληνικό λαό να σταθεί γενναίος στη δοκιμασία της κρίσης που περνάει τα τελευταία χρόνια. Αποκάλυψε ότι θα ήθελε πολύ να σπούδαζε στη Σχολή Ικάρων της Ελλάδας για να μπορούσε να δει κάποτε από ψηλά μέσα από το αεροσκάφος του την ελληνική γη και το Αιγαίο Πέλαγος. Του ευχηθήκαμε ολόψυχα να τα καταφέρει κάποτε…

Η γιορταστική εκπομπή έκλεισε με τα επίκαιρα σχόλια και τις ευχές της ραδιοφωνικής παραγωγού Βίλιαν Στασινού και του φιλοξενούμενού της, που επισήμαναν εύστοχα ότι σύντομα μετά τη δοκιμασία της πολύπλευρης οικονομικο-πολιτικής, ηθικής, πνευματικής, κοινωνικής, και εθνικής κρίσης, θα ακολουθήσει η κάθαρση για τον πολύπαθο ελληνικό λαό η οποία θα του προσφέρει μια νέα προοπτική κοινωνικής αναγέννησης και ατομικής προόδου, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.