Μετά τις πλαστές πινακίδες εξοχικό με κοινοτική χρηματοδότηση για τον Λιάπη;

Στο μάτι του κυκλώνα είναι ξανά ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης λίγες μέρες μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι πλαστές πινακίδες που χρησιμοποίησε, καθώς και το πολυτελές ταξίδι του στη Μαλαισία.

Σύμφωνα με καταγγελίες που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο η οικογένεια του Λιάπη αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που προορίζονταν για ξενώνες κατά την περίοδο 1992 – 1993 για την ανακαίνιση του σπιτιού που έχει στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας. Το ποσό υπολογίζεται στα 10 εκατ. δραχμών και στο σπίτι του πρώην υπουργού δεν δημιουργήθηκε μονάδα αγροτουρισμού ούτε φιλοξενήθηκε κάποιος τουρίστας, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Την εποχή εκείνη, η εταιρεία Ευρυτανία ΑΕ ήταν θυγατρική της αγροτικής τράπεζας, και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

«Το σκάνδαλο που συνδέει τον Μ. Λιάπη με τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Κοντογεώργο, μέσω της “αμαρτωλής” Ευρυτανία ΑΕ, πρέπει να εκκαθαριστεί άμεσα», δήλωσε, νωρίτερα, στο περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως πρόσθεσε «όσοι έφτιαξαν τις βίλες τους, αντί για τουριστικούς ξενώνες, με κοινοτικά κονδύλια, πρέπει να τιμωρηθούν και να δώσουν αμέσως πίσω τα κλεμμένα».

 

Πηγή: newpost.gr