Τι ψάχνουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στην εισπρακτική των υιών Σιούφα

«Εφοδο» στα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας των υιών Σιούφα στον Ταύρο πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ μετά από σχετική εντολή εισαγγελέα. Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία που έφθασε την Υπηρεσία, για τις πρακτικές της εν λόγω εταιρείας, με τον εισαγγελέα ωστόσο να επεκτείνει την έρευνα τόσο για το πως η «νομική βιομηχανία» των Γιώργου και Μάριου Σιούφα κατάφερε να μονοπωλήσει την «αγορά» των κόκκινων δανείων (διαχειρίζεται σημερα το 90% των ληξιπρόθεσμων δανείων), όσο και για τις σχέσεις της νομικής τους εταιρείας με μία απο τις μεγαλύτερες εισπρακτικές εταιρείες στη χώρα, την PANO Finance A.E..

H PANO Finance, με έδρα χωριό της Ηλείας, ανήκει στον πρώην δικαστικό επιμελητή και συνεργάτη των υιών Σιούφα,  Γιώργο Πανόπουλο, ο οποίος ωστόσο φέρεται να έχει δηλώσει  υπεύθυνα στο ΣΔΟΕ ότι  η επιχείρησή του δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη νομική εταιρεία των υιών του πρώην προέδρου της Βουλής.

Η πρώτη «επίσκεψη» του ΣΔΟΕ στο «αρχηγείο» της εταιρείας των υιών Σιούφα  στην οδό 25ης Μαρτίου στον Ταύρο, έγινε στις 12 Δεκεμβρίου, δύο μόλις μέρες μετά την επίθεση στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της, από ομάδα κουκουλοφόρων. Φεύγοντας οι ελεγκτές πήραν μαζί τους συμβάσεις και τιμολόγια στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου για την διαπίστωση τυχόν φορολογικών παραβάσεων.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί επίσης αν από τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών προκύπτει τυχόν τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, μεταξύ των οποίων η αντιποίηση της άσκησης δημόσιας υπηρεσίας ή δικηγορικού λειτουργήματος, η χρήση παρένθετων δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών κλπ.

Θα ελεγχθεί τέλος κατά πόσο τηρούν τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή, της ιδιωτικής ζωής, του τραπεζικού απορρήτου, της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.

Πηγή:iefimerida.gr