Έφυγε ο ηθοποιός Τζέιμς Έιβερι

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο αμερικανός ηθοποιός, Τζέιμς Έιβερι, γνωστός από το ρόλο του θείου Φιλ στην τηλεοπτική σειρά «Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ», η οποία προβλήθηκε με επιτυχία στη δεκαετία του 1990.

Η ατζέντης του, ανακοίνωσε ότι ο Έιβερι πέθανε την Τρίτη στο Γκλεντέιλ της Καλιφόρνια έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, στην οποία είχε υποβληθεί το Νοέμβριο.

Ο ηθοποιός ήταν ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Ο πρίγκιπας του Μπελ Ερ», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Γουίλ Σμιθ. Εμφανίστηκε σε 141 επεισόδια της σειράς μαζί με τον Γουίλ Σμιθ και επανενώθηκε με τους υπόλοιπους συμπρωταγωνιστές του πριν από δύο χρόνια σε φιλανθρωπική εκδήλωση. Ο συμπρωταγωνιστής του στη σειρά, Αλφόνσο Ριμπέιρο, που έπαιζε τον γιο του, Κάρλτον έγραψε στο Twitter: Mε θλίψη ανακοινώνω ότι ο Τζέιμς Έιβερι πέθανε. Ήταν δεύτερος πατέρας για μένα. Θα μου λείψει πάρα πολύ».

Ο Τζέιμς Έιβερι εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Gray’s Anatomy και και το Star Trek: Enterprise. Παρουσίασε το τηλεοπτικό πρόγραμμα «Going Places» και είχε χαρίσει τη φωνή του σε ήρωες σειρών κινουμένων σχεδίων, όπως στα «Χελωνονιντζάκια» και στον «Iron Man».

Ο Έιβερι υπηρέτησε στο Αμερικανικό Ναυτικό στο Βιετνάμ από το 1968 έως το 1969, προτού αρχίσει να γράφει τηλεοπτικά σενάρια για το PBS. Ζούσε μαζί με τη σύζυγό του, Μπάρμπαρα με την οποια ήταν παντρεμένος 26 χρόνια, τη μητέρα του Φλόρενς και τον θετό γιο του, Κέβιν Γουότερς.

Εργάστηκε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ταινία του Ζακ Μπραφ «Wish I Was Here», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα αυτό το μήνα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σάντανς.